Večernji list - Hrvatska

Navijat ću za Šibenik, no slavit će Dinamo i ‘pozvati’ Hajduk na proslavu

- Robert Junaci

Gordon Schildenfe­ld, bivši hrvatski reprezenta­tivac s ostvarenih 29 nastupa, i dalje igra. I ne samo to nego igra bez imalo stanke u Arisu iz Limassola iako mu je 37 godina.

– Odlično se osjećam i nije mi nimalo teško. Pazim na sebe, pazim na prehranu, stalno treniramo, ali ima puno toga i u genetici. Koliko znam jedini sam igrač na Cipru koji nije propustio baš nijednu jedinu minutu (odigrao 31 utakmicu, nap. a.) u ovoj sezoni – javio nam se Schildenfe­ld s Cipra.

Znam zašto je Luka sve bolji

Sa svojih 37 godina igra i Luka Modrić, a znamo kako dobro igra.

– Znate, sad mi je lakše igrati nego prije, shvaćam i zašto Luka igra tako dobro, zašto je sve bolji. Paziš na sebe, redovito radiš, a ne zamaraš se više glupostima; vjeruješ sebi, s čim se god sretneš znaš da si to već milijun puta doživio – objasnio je Gordon, koji se s Arisom bori za ulazak u europske kvalifikac­ije.

No nas je zanimalo kako gleda na nedjeljni susret Šibenika i Dinama na Šubićevcu. Naime, svojedobno je nosio dresove obaju klubova, pa za koga će navijati?

– To je derbi utakmica za Dinamo. Navijat ću za Šibenik, ipak je to moj klub i grad te očekujem da će Šibenik plavima pružiti snažan otpor, ali držim da će Dinamo dobiti tu utakmicu. Šibenik hvata ritam, mijenjali su se treneri pa nikako nisu uspijevali povezati nekoliko boljih rezultata, pobjeda, ali važno je da su osigurali ostanak u ligi. Bez obzira na to o kojoj je utakmici riječ, svatko želi pobijediti, pa će to sigurno htjeti i Šibenik protiv Dinama.Dinamu pobjeda treba da bi na kraju prvi prošao kroz cilj ovog prvenstva.

– Upravo zbog toga držim da će Dinamo i pobijediti jer zna da mu tri boda donose naslov prvaka. Uz to, Dinamo ima puno takvih utakmica iza sebe i naslov mu je dodatni motiv, a iskustvo prednost. Nakon pobjede u Šibeniku za zadnje kolo prvenstva poslat će Hajduku ‘pozivnicu’ na proslavu naslova prvaka u Maksimiru na kojoj bi Hajduk plave na ulasku u travnjak dočekao u špaliru i čestitao im naslov.

Nismo baš sigurni da će se to dogoditi, nije madridski Atlético dočekao igrače Reala u špaliru iako je to u Španjolsko­j tradicija.

– Nisam znao, ali po meni, bio bi red prvaka tako dočekati i čestitati mu, tako bi trebalo biti. Pa to je sport i treba čestitati prvaku, a onda se okrenuti prema budućnosti, prema novom prvenstvu – kaže Schildenfe­ld.

Iz Šibenika je u Dinamo stigao s 22 godine, bilo je to 2007. godine. Potom se u Dinamo drugi put vratio 2015. i odigrao dosta utakmica u plavom protiv igrača u narančasto­m. Kako je bilo igrati na Šubićevcu u Dinamovu dresu?

– Čudno je, bilo je uvijek čudno kad bih igrao protiv kluba u kojem sam bio. Pogotovu je čudna ta prva utakmica protiv bivšeg kluba, treba ti vremena da se snađeš, mozak nije odmah mogao shvatiti da sad treba igrati protiv Šibenika. No kad sam se vratio još jednom u Šibenik (2021. godine, nap. a.) bilo mi je manje neobično igrati protiv Dinama jer tada više nije bilo puno igrača s kojima sam dijelio svlačionic­u u Maksimiru. No kad smo sad u Arisu igrali protiv Anorthosis­a, bilo mi je jako čudno jer je za taj klub igralo više od pola igrača s kojima sam ja igrao – kazao nam je Gordon Schildenfe­ld.

Navala na ulaznice

U sudaru njegovih dvaju bivših klubova ove nedjelje na Šubićevcu bit će vatreno. U Maksimiru tvrde da imaju golem broj upita za ulaznice za taj susret, no većina navijača neće doći do njih. Naime, istočna tribina na Šubićevcu može primiti samo 638 navijača, a zainteresi­ranih je bilo više od dvije tisuće.

No plavi će imati veliku podršku, u Šibeniku je ionako puno njihovih navijača i ne sumnjamo da će se u velikom broju okupiti na zapadnoj tribini koja prima 2900 gledatelja.

 ?? ?? ARIJAN ADEMI zajedno s Lauritseno­m i Petkovićem protiv Šibenika, svog bivšeg kluba, lovi pobjedu kojom bi Dinamo postao prvak
ARIJAN ADEMI zajedno s Lauritseno­m i Petkovićem protiv Šibenika, svog bivšeg kluba, lovi pobjedu kojom bi Dinamo postao prvak
 ?? ?? SCHILDENFL­ED I MODRIĆ odlično igraju iako imaju 37 godina
SCHILDENFL­ED I MODRIĆ odlično igraju iako imaju 37 godina

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia