Večernji list - Hrvatska

Grad: Tomašević se ne slaže s ciljevima Hoda za život

-

Grad Zagreb preko noći je zabranio postavljen­je zastava Hoda za život, koji se sutra održava u Zagrebu i nekoliko drugih hrvatskih gradova, priopćila je jučer na svojoj službenoj Facebook stranici udruga Vigilare. Taj su potez u objavi nazvali “progonom Hoda”, a najavili su da će se zbog slučaja angažirati i njihovi odvjetnici.

– Premda je organizaci­ja Hoda za život u Zagrebu već imala pisano odobrenje gradskih službi za postavljan­je svojih zastava na gotovo 70 mjesta po gradu, kao i svake godine dosad, gradonačel­nik Tomislav Tomašević je preko noći odlučio i dao sebi ovlasti da odlučuje tko od Zagrepčana, od čijeg novca dobiva plaću, ima, a tko nema pravo postavljat­i svoje zastave – poručili su iz udruge Vigilare.Na naš su se upit ubrzo potom očitovali i iz gradske uprave. Gradonačel­nikova je “zadnja” oko toga za koji će događaj biti pokrovitel­j, a pokrovitel­jstvo odobrava za one događaje koji su u skladu s politikom gradske vlasti, odgovorili su iz Grada.

– On također daje finalnu suglasnost na mišljenja gradskih zaposlenik­a vezano za projekcije na fontanama te za postavljan­je zastava na gradske jarbole. Gradonačel­nik Tomislav Tomašević ne slaže se s ciljevima Hoda za život i ne može biti pokrovitel­j takvim događajima, što je jasno govorio i za vrijeme kampanje za izbor gradonačel­nika – poručili su jučer iz gradske Službe za informiran­je. •

Pokrovitel­jstvo se, kažu, odobrava za događaje u skladu s politikom vlasti. Udruga je pak najavila pravnu bitku

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia