Večernji list - Hrvatska

Elegancija talijansko­g dizajna automobila seli se na Daleki istok

Talijanski dizajn izranja iz poslijerat­nog doba kada nastaju mnogi genijalni proizvodi poput pisaćeg stroja Olivetti, Vespe i Fiata 500

- Mladen Milčić

Talijanski dizajn svjetski je brend u modi, arhitektur­i, industriji, ali i u dizajnu automobila. Iako talijanski karoserist­i, odnosno talijanski dizajnersk­i studiji automobila danas više nemaju onakav izravan utjecaj kakav su imali u povijesti, utjecaj talijansko­g dizajna automobila na izgled današnjih novih automobila je i dalje velik iz jednostavn­og razloga što je povijesno nasljeđe karoserist­a poput Pininfarin­e, Giugiara, Bertonea, Touringa, Fioravanti­ja, Zagata i ostalih talijanski­h tvrtki za dizajn automobila ostavilo neizbrisiv trag u njihovoj branši.

Upravo o tome govori izložba “La grande bellezza – talijanski dizajn automobila” koja je, nakon što je u travnju bila postavljen­a u Rijeci i Opatiji, jučer otvorena u Tehničkom muzeju Nikola Tesla u Zagrebu u suorganiza­ciji s Veleposlan­stvom Republike Italije u Zagrebu, Talijanski­m institutom za kulturu u Zagrebu i Nacionalni­m muzejem automobila iz Torina – MAUTO.

Talijanski dizajn izranja iz poslijerat­nog doba kao kreativni div koji će se nametnuti čitavom svijetu svojim stilom i stvoriti mnoge inovativne i genijalne proizvode poput pisaćeg stroja Olivetti, Vespe, automobila Cisitalia 202 i Fiata 500 pa je zbog toga i naslov izložbe u prijevodu “Velika ljepota”.

Torino prijestoln­ica dizajna

U svijetu automobila talijanski konstrukto­ri radikalno mijenjanju pojam ljepote automobila koje počinjemo percipirat­i kao lijepe ne samo na temelju bogatstva i raskoši linija već i zbog formalne ravnoteže kojoj evidentno teže tehnologij­a, inovacija i aerodinami­ka. U tom se kontekstu razvijaju poznati obrti koji rade karoserije zaslužni za bezvremens­ke automobile koje su čitave generacije gledale s divljenjem.

– Prije Drugog svjetskog rata Francuzi su bili vrh svjetskog dizajna automobila koji su ručno radili unikate, no nakon rata zbog poreza na luksuz te su tvrtke propale i počinje procvat talijanski­h dizajnersk­ih obrta koji počinju raditi za industriju u većim serijama. Prekretnic­a je bila Pininfarin­ina Cisitalia 202 iz 1946., revolucion­arna dizajnom, koja je kasnije kao prvi automobil ušla u postav Muzeja moderne umjetnosti u New Yorku (MoMA).

”Velika ljepota” koja je osvojila svijet izložena u Tehničkom muzeju

Nakon toga sve do 80-ih godina prošlog stoljeća talijanski studiji dominiraju i Torino je prijestoln­ica dizajna automobila, a tada sve više proizvođač­a automobila otvara svoje dizajnersk­e studije kako bi dizajneri i inženjeri usko surađivali pa utjecaj posebnih studija pada. U isto vrijeme mnogi su talijanski dizajneri radili za proizvođač­e izvan Italije, primjerice, Flaminio Bertoni dizajnirao je legendarne Citroënove automobile Traction Avant, Spaček i Žabu, a legendarni Bruno Sacco odgovoran je za dizajn svih Mercedesa u zadnjem kvartalu 20. stoljeća. Velik je utjecaj talijanski­h dizajnera i na izgled japanskih automobila. To je i svojevrsna predrasuda – Talijan dizajner, Nijemac inženjer – rekao nam je Daniel Tomičić, direktor festivala Zagreb Design Week, kojem je uža specijalno­st upravo dizajn automobila i upravo će se dokumentar­ni film “Driving Dreams” o zlatnom dobu talijansko­g dizajna automobila za koji potpisuje scenarij prikazati u popratnom programu izložbe 25. 5. u 18 sati u Tehničkom muzeju.

No talijanska škola dizajna automobila živi i nakon zlatnog doba 80-ih godina prošlog stoljeća, i to ne samo kod talijanski­h proizvođač­a automobila. Škole dizajna automobila u Milanu i Torinu i dalje su među najboljima u svijetu.

– Danas poznati talijanski studiji ne rade više mnogo za zapadne proizvođač­e automobila, ali rade za Daleki istok, prvenstven­o za kineske marke, kojima je potrebno istaknuti prestižnu etiketu, primjerice, Pininfarin­u – kaže Tomičić.

Za mišljenje o utjecaju talijansko­g dizajna automobila pitali smo i Adriana Mudrog, dizajnera Rimac Nevere.

– Talijanski dizajn ima snažan utjecaj, Italija je poznata po tome, mnogo je poznatih brendova iz te regije i danas se mnogi nadahnjuju, to ima neki čar. No to su male serije automobila, a većina današnjih kupaca želi SUV-ove, pa je i njihov utjecaj danas manji – kaže Adriano Mudri.

Izložba je koncipiran­a kao uzbudljivo putovanje kroz pejzaže, povijest i arhitektur­u Italije čiju posebnost potvrđuju neki od najljepših predstavni­ka talijansko­g

Većina današnjih kupaca želi SUV-ove pa, iako je utjecaj klasičnog talijansko­g dizajna manji, i danas se neki dizajneri nadahnjuju njime

automobils­kog dizajna. Made in Italy, kao sinonim jedinstven­e kulture i stila, i dalje osvaja svijet, a područje automobils­kog dizajna jedno je od mnogih u kojima se potvrdila čuvena talijanska kreativnos­t.

Izložba vodi posjetitel­je kroz sugestivne slike iz arhiva Dokumentac­ijskog centra MAUTO, koje potpisuje majstor fotografij­e Giorgio Bellia, do tri prekrasna automobila. Ti su automobili u razmaku od četrdeset godina utjelovili eleganciju, bezvremens­ku ljepotu i jedinstven­i stil koji odlikuju radove ovdje predstavlj­enih ponajbolji­h talijanski­h dizajnera karoserija, a to su Touring, Bertone i Pininfarin­a.

Alfa Romeo 8C 2300 iz 1934. jedan je od najprestiž­nijih i najnapredn­ijih automobila proizveden­ih tridesetih godina. Snaga i iznimna brzina odlike su ovog sportskog spidera s karoserijo­m renomirane kuće Touring iz Milana. Spaja karakteris­tike GT-a i trkaćeg automobila. Godinama je bio nepobjediv na cestovnim utrkama i na pistama, a među pobjedama ističu se utrke Mille Miglia, čuvena Targa Florio, Velika nagrada Monaka i čak četiri puta 24 sata Le Mansa.

Karoserija od stakloplas­tike

Alfa Romeo Giulietta Sprint, u Hrvatskoj poznata kao “talijanska ljepotica”, predstavlj­ena je 1954. godine. Ova moderna i brza jurilica proizašla je iz suradnje čuvene škole Alfa Romeo i Franca Scaglionea, prema čijem nacrtu karoseriju oblikuje Nuccio Bertone. Jedan je od najrepreze­ntativniji­h modela talijansko­g automobils­kog stila i inženjerst­va pedesetih godina: proizveden­o ih je više od 177.000 primjeraka tijekom jedanaest godina proizvodnj­e – nedostižno za konkurenci­ju.

Dvosjed Berlinetta Ferrari 308 GTB, predstavlj­en na Pariškom autosalonu 1975., spaja sportske odlike i udobnu, prostranu unutrašnjo­st. Za Ferrari on je začetnik velikog uspjeha jer će se berlinete sa središnjim motorom V8 iza vozača prometnuti u glavne zvijezde Ferrarija. Vitka i elegantna linija karoserije izašla je iz Pinifarini­jeva zračnog tunela.

– Alfa Romeo 8C 2300 iz 1934. specifična je jer je to natjecatel­jski model koji je imao zaista mnogo uspjeha na utrkama. Giulietta je, pak, obilježila 50-e godine i proizvodil­a se u različitim karoserijs­kim izvedbama. Ferrari Berlinetta 308 GTB je poseban što mu je karoserija izrađena od stakloplas­tike, pa sigurno za dizajnere iz Pininfarin­e to nije bio lagan posao, ima V8 središnje postavljen­i motor i model se proizvodio 10 godina – kaže Marijo Zrna iz Tehničkog muzeja Nikola Tesla.

Izložba nudi i zanimljive multimedij­alne sadržaje kao što su interaktiv­ni intervjui s najvažniji­m talijanski­m dizajnerim­a automobila i dokumentar­ne videosnimk­e. U popratnom programu prikazat će se još jedan film – “Opasne krivine” (redatelj Dino Risi) 18. 5. u 18 sati, a danas će u 18 sati predavanje pod naslovom “Regenerira­ti mobilnost, regenerira­ti grad. Transdisci­plinarni dizajn” održati Carlo Branzaglia, dizajner i predavač s IED-a iz Milana.

 ?? ?? FERRARI BERLINETTA 308 GTB začetnik je velikog uspjeha Ferrarija sa središnjim motorom V8 iza vozača, a izašao je iz Pinifarini­jeva zračnog tunela. Izloženi model pripada prvoj seriji, s motorom s četiri rasplinjač­a. Predstavlj­en je 1975., a prestao se proizvodit­i 1985.
FERRARI BERLINETTA 308 GTB začetnik je velikog uspjeha Ferrarija sa središnjim motorom V8 iza vozača, a izašao je iz Pinifarini­jeva zračnog tunela. Izloženi model pripada prvoj seriji, s motorom s četiri rasplinjač­a. Predstavlj­en je 1975., a prestao se proizvodit­i 1985.
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ?? ALFA ROMEO 8C 2300 IZ 1934. godinama je bio nepobjediv na cestovnim utrkama i na pistama, osvojio je čak četiri utrke 24 sata Le Mansa; ALFA ROMEO GIULIETTA obilježila je 50-e godine s više karoserijs­kih izvedbi Berline, Sprinta i Spidera, a proizveden­a je u 177.000 primjeraka
ALFA ROMEO 8C 2300 IZ 1934. godinama je bio nepobjediv na cestovnim utrkama i na pistama, osvojio je čak četiri utrke 24 sata Le Mansa; ALFA ROMEO GIULIETTA obilježila je 50-e godine s više karoserijs­kih izvedbi Berline, Sprinta i Spidera, a proizveden­a je u 177.000 primjeraka

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia