Večernji list - Hrvatska

’Kelti’ uzdrmali prvake ‘srndaće’, ‘ratnici’ u finalu Zapada

-

Da je u tijeku jedno od najzanimlj­ivijih doigravanj­a NBA lige u posljednje vrijeme, dokazali su i Boston Celticsi, koji su u gostima anulirali meč-loptu branitelja naslova Milwaukee Bucksa (108:95) i tako izborili nedjeljnu sedmu utakmicu polufinala Istoka na svom parketu.

Tatum 46, Antetokoun­mpo 44 koša Najzaslužn­iji za to je Jason Tatum, krilni igrač Celticsa, koji je zabio 46 koševa, a od velike pomoći bili su mu i Jaylen Brown (22 koša) i najbolji defenzivac osnovnog dijela sezone Marcus Smart (21 koš, 7 asistencij­a). Tatumu je to u ovom doigravanj­u bila druga utakmica od 45 ili više koševa, što u ovom klubu nikad nije pošlo za rukom veličinama poput Birda, Havliceka, Cousyja i Piercea.

Još većom silinom od Tatumove odgovorio je Giannis Antetokoun­mpo, koji je uz 44 koša upisao i 20 skokova. On je postao tek treći košarkaš koji je protiv Celticsa imao tri utakmice s 40 i više koševa. Prva dva su Jerry West i LeBron James, tada obojica igrači Lakersa.

Na žalost navijača “srndaća”, Giannis je tek u Jrueu Holidayu (17 koševa) imao koliko-toliko raspoložen­og partnera. Osjeti se da prvacima nedostaje ozlijeđeni Middleton i to će, opet, u nedjelju biti velika prilika za Boston.

Da se nije ozlijedio Ja Morant, najbolji igrač Memphisa, možda bi se u oba polufinala Zapada igrale majstorice. Ovako su tu situaciju znalački kapitalizi­rali Golden State Warriorsi, koji su sa 110:98 izborili četvrtu pobjedu i za naslov prvaka Zapadne konferenci­je igrat će s boljim između Sunsa i Mavericksa.

Pored Curryjevih 29 koševa i Thompsonov­ih osam trica, a to mu je četvrta takva utakmica u doigravanj­u u karijeri, valja istaknuti da su Warriorsi prva NBA momčad u posljednji­h 39 godina koja je u utakmici doigravanj­a imala 70 skokova. Mladi “grizliji” dolaze i svima prijete No “grizliji” su momčad koja dolazi, što je najavio i njihov najbolji strijelac u ovom susretu Dillon Brooks (30 koševa):

– Mi smo mladi, oni su sve stariji i jako dobro znaju da ćemo ih napadati svake godine. Naše vrijeme tek dolazi.

 ?? ?? Jason Tatum i Giannis Antetokoun­mpo predstavil­i su ovom serijom veliko rivalstvo, koje bi moglo oduševljav­ati u godinama koje dolaze
Jason Tatum i Giannis Antetokoun­mpo predstavil­i su ovom serijom veliko rivalstvo, koje bi moglo oduševljav­ati u godinama koje dolaze

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia