Večernji list - Hrvatska

Od subote radovi na Mostu slobode, trajat će tri mjeseca

-

Vozači koji redovito putuju u Novi Zagreb ili natrag preko Mosta slobode od subote će morati biti “oboružani” čeličnim živcima. Sljedeća tri mjeseca, naime, trajat će radovi postavljan­ja prijelazni­h naprava, zbog čega će se sa svake strane mosta zauzeti jedan prometni trak. No napominju u Gradu, neće se istodobno raditi na obje strane mosta.

– Radovi će početi na zapadnom dijelu mosta, kada će dio mosta u smjeru Velike Gorice biti zatvoren, a promet će se odvijati na istočnoj stani.

Predviđeno trajanje radova na toj strani je mjesec i pol, nakon čega će se radovi prebaciti na istočnu stranu, a promet na zapadnu stranu mosta. Dakle, tijekom trajanja radova promet će se odvijati u jednom prometnom traku u svakom smjeru – kažu u Gradu te napominju da će u završnoj fazi radova most tijekom četiri noći morati potpuno zatvoriti za promet.

– To će se morati učiniti kako bi se dvije polovice prijelazne naprave mogle kvalitetno zavariti, što nije moguće izvesti pod prometnim opterećenj­em, a građani će o tome na vrijeme biti obaviješte­ni – objašnjava­ju u Gradu. Osim vozača, koji će sigurno zbog radova zapeti u prometnim gužvama, probleme će to stvoriti i pješacima te biciklisti­ma jer se tijekom radova neće moći kretati preko mosta. Sve bi, kažu u Gradu, trebalo biti gotovo do 21. kolovoza, a za to vrijeme zamijenit će se četiri dotrajale i puknute prijelazne naprave. Projekt je vrijedan 9,2 milijuna kuna bez PDV-a, a izvođač je samoborska tvrtka MAR d.o.o. •

Mijenjaju dotrajale prijelazne naprave, a promet će se odvijati jednim trakom u svakom smjeru, kažu u Gradskoj upravi

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia