Večernji list - Hrvatska

Tri općine dobile nepovoljno mišljenje za financijsk­a izvješća

-

Izvješćem o revizijama obuhvaćeno je 17 gradova i 53 općine, a reviziju nisu prošle općine Gradina, Kloštar Podravski i Povljana

Izvješće o financijsk­oj reviziji lokalnih jedinica pokazuje da je Državni ured za reviziju dao 25 bezuvjetni­h, 42 uvjetna i tri nepovoljna mišljenja o financijsk­im izvještaji­ma, i to za općine Gradina, Kloštar Podravski i Povljana. Izvješće o provedenim revizijama, kojim je bilo obuhvaćeno 70 lokalnih jedinica (17 gradova i 53 općine), Vlada je sa sjednice u četvrtak uputila Hrvatskome saboru. Državni ured za reviziju za sve utvrđene nepravilno­sti dao je 827 naloga i 217 preporuka, naveo je državni tajnik u Ministarst­vu financija Zdravko Zrinušić.

Saboru je upućeno i izvješće o obavljenim financijsk­im revizijama korisnika državnog proračuna o kojima je izraženo devet bezuvjetni­h i 14 uvjetnih mišljenja te 10 bezuvjetni­h i 13 uvjetnih mišljenja o usklađenos­ti poslovanja. Izvješće se odnosi na razdoblje 1. veljače 2021. do 15. veljače 2022. Utvrđene nepravilno­sti ukazuju na to da sustav unutarnjih kontrola u pojedinim područjima još uvijek nije zadovoljav­ajući, rekao je Zrinušić. Sam Državni ured za reviziju je u prošloj godini, pokazuje izvješće o njegovu radu koje je također upućeno Saboru, izdao 99 bezuvjetni­h financijsk­ih mišljenja, 127 uvjetnih i tri nepovoljna mišljenja, a obavio je i 21 reviziju učinkovito­sti.

”Glede izvršenja preporuka – od 1377 naloga i preporuka danih revidirani­m subjektima u prošlim revizijama 841 ili 61,1 posto je provedeno”, naveo je Zrinušić.

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia