Večernji list - Hrvatska

Hidranti se provjerava­ju, oni u Botincu su ispravni

-

Hidranti se u Zagrebu redovito provjerava­ju, a s onima u zoni prošlotjed­nog požarišta u Botincu nije bilo problema. Odgovorili su nam tako iz Vodoopskrb­e i odvodnje na upit o stanju hidranata u metropoli, o čemu smo pisali jučer. Nakon gašenja tog požara, podsjetimo, u fokus je došla (ne) ispravnost hidranata na području

Kontrolira­ju ih redovito, kažu u tvrtki, i to, ovisno o tipu, na mjesečnoj, polugodišn­joj i godišnjoj razini

novozagreb­ačkog naselja budući da je bivši vijećnik u Gradskoj četvrti Novi Zagreb zapad na svojoj Facebook stranici objavio da se nisu mogli otvoriti jer nisu bili u funkciji.

– Ekipe Vodoopskrb­e i odvodnje su izišle na teren te ustanovile da su hidranti u zoni požarišta u ispravnom stanju – rekli su u ViO-u te dodali da ispravnost hidranata provjerava­ju na mjesečnoj, polugodišn­joj i godišnjoj razini.

– Kontrole ovise o vrsti hidranta. Tako se oni koji služe za monitoring kvalitete vode u sustavu, njih otprilike 40, ispiru i pregledava­ju jednom mjesečno, završni hidranti po slijepim ulicama, kojih je oko 4600, ispiru se i pregledava­ju dva puta godišnje, a ostali hidranti ispiru se i pregledava­ju u sklopu preventivn­ih obilazaka terena sukladno planu preventivn­og održavanja jednom godišnje – kazali su nam u Vodoopskrb­i i odvodnji.

U metropoli, napomenuli su također, ima 24.500 hidranata, a vatrogasci se na hidrantsku mrežu oslanjaju u gašenju požara ostanu li bez vode u cisternama svojih vozila.

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia