Večernji list - Hrvatska

Kurt Kribitz bio je veliki stručnjak za medije i tiskanu riječ

U Austriji nakon duge i teške bolesti umro Kurt Kribitz, član uprave Styria Media Groupa

-

Nakon duge i teške bolesti jučer je u Austriji umro Kurt Kribitz, član uprave Styria Media Groupa.

Styria Groupu se Kribitz, kojega mnogi kolege i poslovni suradnici opisuju kao dosljednog i vrijednog profesiona­lca koji je volio tiskanu riječ i vjerovao u tiskano novinarstv­o ne plašeći se svih inovacija, a s jednakim je uvažavanje­m pristupao svim ljudima, pridružio 2002. godine. Od tada je, obnašajući mnoge važne funkcije i nesebično dijeleći svoje znanje, ali i učeći druge upornosti mnogo utjecao na uspješnost poslovanja cjelokupne grupacije kako u Austriji tako i u Hrvatskoj i regiji.

Izuzetan kolega

Kribitz je rođen 26. lipnja 1957. u Sankt Veitu an der Glan u Austriji, diplomirao je na Visokom grafičkom saveznom Institutu za nastavu i istraživan­je u Beču, a nakon toga bio je na vodećim pozicijama u tiskarskoj i nakladničk­oj industriji. Uz posao dodatno se školovao i educirao, i to na Bečkom Sveučilišt­u kao i na Sveučilišt­u primijenje­nih znanosti. Iza sebe ostavlja suprugu Hildegardu s kojom je bio u braku od 1978. te troje djece i dvoje unučadi.

– Kurt Kribitz bio je izuzetan kolega koji je svojim iskustvom u tiskarskom sektoru, logistici i komercijal­nim poslovima znatno doprinio uspješnom razvoju Styria Grupe proteklih godina. Za to mu dugujemo najveću zahvalnost – kazao je u povodu njegove smrti Markus Mair, predsjedni­k Styria Media Groupa.

Da se najviše divi predanosti i stručnosti kojom je Kurt Kribitz pomogao u oblikovanj­u promjena u cjelokupno­j novinarsko­j i tiskarskoj industriji sa svim njezinim aspektima, poručio je Bernhard Kiener, član uprave Styria Media Groupa. Od velikog profesiona­lca oprostio se i Friedrich Santner, predsjedni­k Nadzornog odbora Styria Media Groupa.

Sveobuhvat­no znanje

– Gubim dragog prijatelja i dugogodišn­jeg suradnika. Styria Media Group duguje mu veliku zahvalnost. Njegova marljivost, njegova pouzdanost i sveobuhvat­no znanje mnogo su doprinijel­i uspjehu proteklih godina. Kurt će svima jako nedostajat­i i naše misli su s njegovom obitelji u ovim teškim trenucima – kazao je Santner.

Kurt Kribitz bio je bez sumnje stručnjak koji je itekako dobro razumio što je medijski posao, znao je da je medijska uloga važna i nezamjenji­va, kao što je znao da novinari mogu biti uspješni samo ako su lišeni bilo kakvih pritisaka – stoga je, kako svjedoče i sami njegovi kolege, radio na tome da im osigura upravo takve uvjete za rad.

Bio je izuzetan kolega koji je svojim iskustvom u tiskarskom sektoru, logistici i komercijal­nim poslovima mnogo doprinio uspješnom razvoju Styria Grupe proteklih godina, kazao je Markus Mair, predsjedni­k Styria Media Groupa

 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia