Večernji list - Hrvatska

Mobitel bi mogao biti ključni dokaz u istrazi noći kobne za Mateja Periša

Tijelo Mateja Periša, jučer prevezeno u Split, ispratio je iz beogradske crkve sv. Ante mons. Stanislav Hočevar

-

Gotovo punih pet mjeseci, ili točnije 139 dana, trajala je potraga za Matejem Perišem (27) iz Splita, a isto toliko trajala je i nada da će mladi Splićanin ipak biti pronađen živ. Međutim, pronalazak tijela u vodama Dunava, u srijedu 18. svibnja, a onda i rezultat DNK analize su sva ta nadanja i očekivanja ugasili jer je potvrđeno kako je tijelo izvučeno iz Dunava zapravo Matej. Nakon što je odrađena sva potrebna papirologi­ja, u što su se uključili i MUP RH kao i Veleposlan­stvo RH u Srbiji, Matejevo tijelo jučer je prevezeno put njegova voljenoga Splita gdje će biti i pokopan. Prethodno je kovčeg s njegovim tijelom bio postavljen u beogradsko­j crkvi sv. Ante gdje je misu služio beogradski nadbiskup Stanislav Hočevar.

Ubrzo nakon što je pronađeno tijelo u Dunavu, i kada se pretpostav­ilo da se radi o Mateju, u Beograd je došao i Matejev otac Nenad koji je rješavao potrebnu papirologi­ju kako bi se tijelo moglo prevesti preko državne granice. Prije nego li je došao u Srbiju kazao je kako ide u Beograd po sina kao i da je svaki rastanak, bio on privremen ili dugotrajan, težak.

– Ovo je sigurno privremeni raMinistar stanak i znam da ćemo se ponovno sresti. Kao roditelj, ne mogu potisnuti svoje emocije. Zasad mi je najvažniji mir i da se sve skupa završi, da Matejevo tijelo dođe na jedno mirno mjesto i da mogu u njegovoj blizini s njim se ponovno naći. Ono što policija i službe rade podržavam. Neka se istina dovede do kraja. Važan mi je mir i da Mateja na očinski način pokopam – rekao je Nenad novinarima.

U daljnjoj istrazi, uz toksikološ­ki nalaz, koji se očekuje za 20-ak dana, puno se očekuje i od pronađenog telefona koji je bio u Matejevu džepu. Smatra se kako bi upravo telefon mogao biti ključni dokaz kako bi se konačno saznalo sve što se događalo u noći s 30. na 31. prosinca 2021. U isto vrijeme brojni građani iz Hrvatske, Srbije i drugih država opraštaju se od Mateja Periša.”Dragi Matej, volio si Beograd, možda nikad nećeš saznati koliko je Beograd volio tebe... zbogom, anđele naš, sućut roditeljim­a...”, “Adio, kapetane naš, i mirno more. Tvoja Dalmacija te neće zaboraviti. Plovi sada nebeskim plavetnilo­m, neka ti duša pronađe mir... Počivao u miru Božjem” – samo su neke od poruka građana. (Branimir Bradarić)

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia