Večernji list - Hrvatska

Sljedeći vikend rezerviraj­te za premijeru novog ‘Top Guna’

Uz premijeru filma priređena je i panel-diskusija s pilotkinja­ma koje imaju veliko letačko iskustvo, a party se nastavlja uz zagrebačke DJ-eve

-

Kritike nakon svjetske premijere na ovogodišnj­em Filmskom festivalu u Cannesu kažu da se ovaj film isplatilo čekati čak 36 godina. Naravno, riječ je o filmu “Top Gun: Maverick”, nastavku slavnog prvijenca, koji je konačno ugledao svjetlo dana nakon što je premijera odgađana nekoliko puta, a sve zbog pandemije i odluke autora da je film najbolje “spremiti u ladicu” sve dok kina diljem svijeta ponovno ne budu puna publike.

Dio pop-kulture

Vratio se tako na velika kino-platna omiljeni pilot Pete “Maverick” Mitchell, kojeg ponovno glumi Tom Cruise, a hrvatska premijera filma bit će na Très Chic večeri u Kaptol Boutique Cinema, u sklopu Très Chic vikenda od četvrtka 26. svibnja do subote 28. svibnja. Film je režirao Joseph Kosinski, a oni koji su ga vidjeli kažu da letačke scene doslovno oduzimaju dah. Scenarij su napisali Ehren Kruger, Eric Warren Singer i Christophe­r McQuarrie prema priči koju su osmislili Peter Craig i Justin Marks.

No uoči premijere nastavka dobro se vratiti malo i u sada već davnu prošlost. Prvi nastavak “Top Guna” nije bio samo veliki filmski hit nego je vrlo brzo postao dio pop-kulture. Svi su tada nosili “letačke” kožnate jakne, a tzv. pilotske sunčane naočale u modi su i danas. Soundtrack filma “Take My Breath Away” i danas spada među najveće klasike filmske glazbe. Za drugi nastavak “Top Guna” brojni filmski kritičari kažu da odaje počast originalno­m filmu, ali i da istodobno “utire vlastiti put k nebu”, dok su neki otišli i tako daleko da su napisali: “Tom Cruise je i ovog puta bez premca”.

Dodatno uzbuđenje oko ovog filma podigla je i Lady Gaga, koja je otpjevala je naslovnu glazbenu temu novog filma, pjesmu “Hold my Hand”, koja je postala veliki hit i prije premijere.

Selfiji uz legendarni motor

No zagrebačka premijera u sklopu Très Chic ne donosi samo filmska uzbuđenja. Tako će svi zainteresi­rani u četvrtak (u 19.20 sati) moći prisustvov­ati panel-diskusiji na temu “Žene u zrakoplovs­tvu, mogućnosti i izazovi”, a posebnost ovog panela je i to što će na njemu sudjelovat­i istaknute gošće koje se mogu pohvaliti bogatim pilotskim iskustvom. Posebno zanimljivo bit će i svim ljubitelji­ma motocikala, koji će uživo moći vidjeti fantastičn­u repliku Cruiseova motocikla iz prvog “Top Guna” – Kawasaki GPZ 900R Ninja. Organizato­ri kažu kako su sigurni da će upravo uz taj motocikl selfije snimiti i oni kojima nikada u životu nije palo na pamet da sjednu na takvu jurilicu.

Nakon premijere filma zakazani su i partyji; publiku će tijekom sva tri dana zabavljati kultni zagrebački DJ-evi; 26. svibnja Filip Jelaš, 27. svibnja Stanko Bondža i 28. svibnja Ozren Kanceljak.

 ?? ?? TOM CRUISE Slavni se glumac vratio ulozi koja ga ja lansirala među najveće zvijezde Hollywooda
TOM CRUISE Slavni se glumac vratio ulozi koja ga ja lansirala među najveće zvijezde Hollywooda

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia