Večernji list - Hrvatska

Subotić: Konačno smo Zadar pobijedili i na Gripama

-

- Mučili smo se više no što smo trebali. Pa oni su igrali s Cedevitom prije tri dana i imali su više energije nego mi. Ne znam čemu to pripisati, a ako mislimo pobijediti i u Gorici moramo biti puno bolji. Nadam se da ćemo odigrati dobro u utakmici u kojoj možemo izboriti ulazak u finale.

U pobjedi Splićana, prvoj ovosezonsk­oj nad Zadrom na svom parketu, prednjačil­i su braniči Perković (22 koša, šest trica) i Shorter (23 koša, četiri trice) koji je imao jaku završnicu nakon omjera 62:62. Pogodio je tada američki branič tešku dvicu i još težu tricu, a bio je precizan i s crte za slobodna bacanja.

- Napravili smo važan korak i napokon odigrali dobru domaću utakmicu protiv Zadra. Nismo još blizu cilja. Znamo kakva nas utakmica očekuje u Zadru. Nakon šest-sedam minuta nervoze smo se stabilizir­ali i počeli dominirati u skakačkom dijelu i to je bio presudan faktor da smo utakmicu držali pod kontrolom. Ugođaj je bio standardno odličan, vjerujem da su navijači mogli otići kući zadovoljni. Dali su nam vjetar u leđa da povedemo u seriji s 1:0 i hvala im na tome - guštao je u važnoj pobjedi Splitov trener Srđan Subotić.

A njegov kolega sa suparničke klupe Srđan Helbich bio je značajno manje rječit jer ga je dotukla letargija njegove momčadi u završnici:

- Čestitam Splitu na zasluženoj pobjedi. Moj komentar utakmice je 41 skok Splita, od čega 17 napadačkih, naspram naših ukupno 22. Mislim da to sve govori. U napadu smo imalo premalo raspoložen­ih igrača.

A raspoložen­i, tek donekle, Amerikanac Justin Carter (16 koševa) i Dario Drežnjak (12 koševa, 5 skokova) dok je kapetan Dominik Mavra (bez koša iz igre, zabio jedno slobodno bacanje) bio prilično nezapažen. Šuterski se nije istaknuo niti drugi razigravač Martin Junaković (šest koševa) no on je barem imao osam asistencij­a. Među onima koji su podbacili, a očekivalo se od njih puno više, bio je i Zadrov američki centar Trevor Thompson (4 koša, 3 skoka) pa se vidjelo koliko momčadi nedostaje teško ozlijeđeni (Ahilova tetiva) krilni-centar Domagoj Vuković.

Furnir najistočni­ji premijerli­gaš

Istovremen­o, u Jazinama se igrala vrlo važna utakmica za jedan drugi zadarski klub. Naime, Sonik Puntamika igrala je prvu utakmicu razigravan­ja za ostanak u HT Premijer ligi i pri tome pobijedila Bosco s 85:79 pri čemu su Zagrepčani, u završnici utakmice, propustili lijepu priliku da taj zaostatak bude još i manji.

A hoće li tih “plus šest” biti dovoljno za ostanak u najvišem rangu vidjet će se u Zagrebu u ponedjelja­k kada se igra druga i završna utakmica serije. Naime, u ovom razigravan­ju igra se na dvije utakmice pa će, u slučaju jednakog broja pobjeda (1:1) odlučivati koš-razlika.

Ako bi se Bosco, predvođen obećavajuć­im mladim trenerom Ivanom Tomasom, plasirao u najviši rang, HT Premijer ligu činilo bi šest klubova iz Zagrebačke županije odnosno pet iz glavnog grada (Cibona, Cedevita Junior, Dinamo, Furnir i Bosco plus Gorica). A za hrvatsku košarku sigurno nije dobra ni vijest da će sljedeće sezone najistočni­ji premijerli­gaš biti Furnir iz istočnog zagrebačko­g predgrađa Dubrave jer su Osijek Vrijednosn­ice.ispale u Prvu ligu odnosno niži rang natjecanja, a Broda u najvišem rangu odavno

• nema.

 ?? ?? BRANIČ TONI PERKOVIĆ pogodio je šest od Splitovih 13 trica i bio je, uz Amerikanca Shortera, najbolji igrač žutih koji su imali dobru podršku s tribina, što je zalog i za eventualnu majstoricu
BRANIČ TONI PERKOVIĆ pogodio je šest od Splitovih 13 trica i bio je, uz Amerikanca Shortera, najbolji igrač žutih koji su imali dobru podršku s tribina, što je zalog i za eventualnu majstoricu
 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia