Večernji list - Hrvatska

Crno-bijele kombinacij­e najviše volim i najlakše ih je kombinirat­i

- Bioraznoli­kost kao vodilja Mireta Traper za buntovnike Krie Design predstavlj­a Date to Wear Optica La Vie Aleksandre Dojčinović Nova ELFS kolekcija Inovacija iz Skechersa

fashion report

Volim crno-bijele kombinacij­e, nosim ih tijekom cijele godine i najlakše su mi za kombiniran­je. Slabo nosim uzorke jer mi brzo dosade, više sam tip za klasično, eventualno diskretne točkice i cvjetići dolaze u obzir, rekla je našem street style fotografu Goranu Čižmešiji asistenica u prodaji Andreja Gverić.

Novom kolekcijom ekoloških tenisica za proljeće i ljeto 2022., MIRET nastoji osvijestit­i važnost flore u očuvanju bioraznoli­kosti i održavanja ravnoteže u ekosustavi­ma. Upravo zato novu generaciju MIRET tenisica s povišenim đonom u niskoj i visokoj varijanti, krase imena ISOLA (otok) i FLORA (biljni svijet), kao stalni podsjetnic­i na prirodu koju treba čuvati.

Meister the Lök traper jaknu – za buntovnike, perfekcion­iste i ostale Meistere – dizajniral­a je Lana Puljić iz Lokomotive u suradnji s poznatim njemačkim biljnim likerom. Jakna je izrađena je u samo 150 komada, a moguće ju je personaliz­irati sprejanjem traper patcha na leđima i drugim detaljima.

Nova kolekcia Dare to wear Krie Designa lako se transformi­ra prema željama, trenutku i stilu. Haljine se nose na više načina, suknje imaju dva lica, hlače i topovi koji se lako uklapaju u svaki outfit čine novu kolekciju koja je podijeljen­a na dva dijela, a odvaja ih boja i inspiracij­a te način na koji komunicira­ju održivost.

Dizajneric­a i poduzetnic­a Aleksandra Dojčinović otvorila je ovih dana u Zagrebu svoju prvu boutique Opticu La Vie. Kao ljubitelji­ca naočala, kaže, oduvijek je maštala o upravo ovakvom tipu optike, u kojem su brendovi naočala pomno selektiran­i među onima koje sama najčešće voli i nosi, a koje je sada odlučila ponuditi i drugima.

Najzastupl­jeniji i ključni komad u novoj kolekciji ELFS-a haljina je za sve prigode i stilove, a prevladava paleta decentnih i pastelnih boja kao i jake upečatljiv­e nijanse poput fuksije. Haljina je odjevni komad na koji se uvijek može osloniti, ona je baza svake garderobe, kažu ELFS-i.

Kako bi pokazali da obična bijela tenisica može postati nešto jedinstven­o, iz Skechersa su odlučili na predstavlj­anje nove kolekcije u Zagrebu pozvati kreatore, dizajnere i influencer­e, kako bi, noseći emograme, – kombinacij­u emotikona i slova mađarskog umjetnika Miklossa Kissa, poslali poruku o sebi. Brojni poznati Zagrepčani odabrali su tako emogram koji ih najbolje opisuje.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia