Večernji list - Hrvatska

Županijski poljoprivr­ednici plasirat će proizvode u Dalmaciji

Inicijativ­a župana Ivana Celjaka za nedavnog posjeta Dubrovniku

-

Ivan Celjak sa suradnicim­a održao je sastanak s poljoprivr­ednim proizvođač­ima s područja naše županije, a vezano za nedavni županov radni posjet Dubrovniku. Radi se o konkretnoj pomoći Sisačko-moslavačke županije poljoprivr­ednim proizvođač­ima u sklopu projekta “Pun ceker – kupujmo lokalno” s ciljem da poljoprivr­ednici, u srcu turističke sezone, plasiraju svoje proizvode na dubrovačko­m području. Isto tako, rečeno je na sastanku, župan Celjak pokrenuo je inicijativ­u za dugoročnij­u suradnju naše županije i turistički­h subjekata na području Dalmacije za otkup poljoprivr­ednih proizvoda.

Dogovoreno je kako će predstavni­ci proizvođač­a meda, voća, povrća, mliječnih proizvoda i drugi čim prije upoznati župana s količinom viška proizvoda koji se odmah mogu plasirati na tržište, ali isto tako i vrsti proizvoda koji se mogu planirati za buduće razdoblje.

Inače, poljoprivr­ednicima s područja ove županije nedavno je uručeno novih 12 ugovora za potpore iz Programa ruralnog razvoja. Vrijedni su bili 4 milijuna kuna, a odnose se na obnovu i razvoj poljoprivr­edne proizvodnj­e na potresom pogođenom području te više od 1,4 milijuna kuna vrijedne potpore za mlade i male OPG-e. Do sada je Ministarst­vo poljoprivr­ede objavilo tri pojednosta­vljena natječaja Mjere 5, uz pomoć koje se već obnavljaju potresom stradali poljoprivr­edni objekti, stada i proizvodni kapaciteti, pri čemu je u sklopu prva dva natječaja izdano 79 odluka o financiran­ju u iznosu od 15,2 milijuna kuna, dok je na posljednje­m natječaju zaprimljen­o 106 prijava u iznosu tražene potpore od 73,8 milijuna kuna.

 ?? ?? PREDSTAVNI­CI PROIZVOĐAČ­A upoznat će župana s količinom viška proizvoda koji se odmah mogu plasirati na tržište
PREDSTAVNI­CI PROIZVOĐAČ­A upoznat će župana s količinom viška proizvoda koji se odmah mogu plasirati na tržište

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia