Večernji list - Hrvatska

Đerek: Odradila sam bez pogreške

Drugog dana kvalifikac­ija na DOBRO Svjetskom kupu u Osijeku Tin Srbić i Ana Đerek izborili finala

- Damir Mrvec

Drugog dana kvalifikac­ija na DOBRO Svjetskom kupu u sportskoj gimnastici, koji se održava u Osijeku, Tin Srbić očekivano se plasirao u današnje finale vježbe na preči. Ana Đerek izborila je dva finala, na gredi i u vježbi na tlu. Tina Zelčić bila je deveta u kvalifikac­ijama vježbe na gredi i ona je trenutačno prva rezerva za nedjeljno finale.

Uvijek počnem s nervozom

– Uvijek sam nekako nervozan u kvalifikac­ijama. Ne znam zašto, ali srećom uspio sam se smiriti uoči početka vježbe. Prvi put ovu sam novu vježbu izveo na jednom međunarodn­om natjecanju i moram reći da sam prilično zadovoljan. U finalu ću ubaciti još jedan teži element tako da će početna ocjena umjesto 5.6 biti 6.0 – reći će Tin Srbić.

Jeste li uopće malo pratili konkurenci­ju?

– Vjerujem da će mi najozbiljn­iji suparnik biti Australac Tyson Bull, koji je uostalom bio finalist na Svjetskom prvenstvu i Olimpijski­m igrama. On je u kvalifikac­ijama išao sa slabijom vježbom, a u finalu će ići s najjačom, čija je početna ocjena 6.2 – rekao je Tin Srbić, koji je s ocjenom 14.350 bio prvi u kvalifikac­ijama.

Ana Đerek je sto posto odradila kvalifikac­ije. Dva nastupa, dva finala. Prvo je finale izborila u vježbi na tlu, gdje je imala drugu ocjenu, a potom i na gredi, gdje je dobila najveću ocjenu u kvalifikac­ijama.

– Gredu sam bolje odvježbala. Ali moja prva ljubav i dalje ostaje tlo. Moram priznati da sam obje vježbe odradila bez pogreške i teško da mogu bolje od ovih izvedbi. Ako ponovim ovakve izvedbe u finalu, vjerujem da mogu do medalja – rekla je Ana Đerek.U nedjelju vas čeka i puna dvorana u osječkom Gradskom vrtu?

– Joj, više mi odgovaraju poluprazne tribine. Puna dvorana samo mi je dodatni stres. Ali samo prije natjecanja. Kada sve završi, uvijek budem sretna što sam vježbala pred toliko puno navijača – istaknula je Ana.

Zelčić prva rezerva

Vremena za odmor nakon Osijeka neće biti?

– Neće. Prvo ću nastupiti na Svjetskom kupu u Koperu, a onda putujem na Mediterans­ke igre u Alžir, gdje želim nastavak svojih dobrih rezultata u posljednje vrijeme – zaključila je Ana.

Zagrepčank­a Tina Zelčić neće po dobrom pamtiti svoj prvi nastup u Osijeku. Nakon kvalifikac­ija ima status prve rezerve. Nešto slično kao kada dobijete drvenu medalju. Finale joj je izmaklo za 0.100 bodova. •

 ?? ?? ANA ĐEREK na posljednja dva Svjetska kupa, u Varni i Osijeku, izborila je čak četiri finala u vježbama na tlu i gredi. Sljedećeg tjedna slijedi nastup u Koperu
ANA ĐEREK na posljednja dva Svjetska kupa, u Varni i Osijeku, izborila je čak četiri finala u vježbama na tlu i gredi. Sljedećeg tjedna slijedi nastup u Koperu

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia