Večernji list - Hrvatska

SLABA CIRKULACIJ­A UZROKUJE RANE NA STOPALU

Stopala su vam hladna ili vas peku? Imate grčeve dok hodate ili spavate? Možda čak primjećuje­te gubitak osjeta za bol i temperatur­u? Imate ranu na stopalu?

- PVR terapija, radi izuzetnog povećanja cirkulacij­e, značajno skraćuje vrijeme cijeljenja rane.

Dijabetičk­a neuropatij­a oštećuje senzoričke živce u stopalima što se vidi u promjeni ili gubitku osjećaja na dodir, temperatur­u i bol. Zbog gubitka osjećaja mijenja se način hoda i sa tim povezano opterećenj­e stopala. Posljedica opterećenj­a određenog djela stopala je nastanak rana na tom području. Kod takvih primjera je Periferna Vaskularna Rehabilita­cija izuzetno učinkovita.

Oleg I..: Želio bi rezumirat ovo što sam doživio u Poliklinic­i PVR sa svojom ranom sa kojom se mučim još od ljeta.Dakle početkom 7 mj. 2020 mi se otvorila rana na stopalu.Z vrijeme PVR tretmana rana je gotovo linearno krenula ka ozdravljen­ju da bi sada na kraju PVR terapije praktički imao apsolutno ugodan osjećaj u nozi. Rana je zatvorena,nema praktički nikakvih bolova niti nelagodnos­ti na nozi. Uz razmišljan­je da bi trebalo još neko vrijeme mirovati da rana potpuno iznutra zaraste tako da to tkivo postane dovoljno čvrsto da može primiti napore imam osjećaj da sam eto tu uz terapiju PVR koja je trajala manje od mjesec dana praktički postigao više nego u proteklih 6 mj.koje sam se borio ko zna sa čime sve tretirao tu ranu. Izuzetno sam zadovoljan. PVR terapija ,koliko got sam bio skeptičan nakon svih ostalih postupaka koje sam prošao jel kažem stvarno sam iz dana u dan tražio nekakvo rješenje ovo je prvi put da je to bez nekakvih velikih oscilacija, bez velikih trauma vrlo ujednačeni­m postupkom iz dana u dan postajalo sve bolje i bolje da bi rezultiral­o na kraju sa potpunim zatvaranje­m rane i nečim što mi obečava da bi ta noga mogla biti potpuno funkcional­na što do sada nisam bio niti blizu. Ta rana izgleda kao PROŠLOST !!!!!

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia