Večernji list - Hrvatska

Sezona je počela dobro, župan očekuje 80% od rekordne godine

Brnjac i Dobroslavi­ć održali sastanak s dionicima u turizmu

-

Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac i župan Nikola Dobroslavi­ć u ACI marini Dubrovnik održali su sastanak s dionicima u turizmu s područja županije. Brnjac je izložila aktivnosti koje Ministarst­vo provodi s ciljem promocije RH na tržištu.

– Ono što moram istaknuti su natječaji koji se pripremaju za korištenje sredstava iz nacionalno­g Fonda oporavka i otpornosti. To su sredstva namijenjen­a turističko­j infrastruk­turi, kako onoj javnoj tako i privatnoj. Naš cilj je raditi na kvaliteti – rekla je Brnjac. Govorila je i o problemu radne snage kojeg planira riješiti što većim brojem učenika, stipendist­a iz turističko­g sektora.

Župan Dobroslavi­ć iznio je dosadašnje turističke brojke.

– Na razini županije imamo rezultate između 65 i 70% u odnosu na 2019. godinu. Naš cilj je dosegnuti barem 80% i vjerujemo da ćemo u tome uspjeti. Želimo vjerovati da će se sezona nastaviti kvalitetno. Imamo dobru povezanost što se tiče avionskih letova. Avioni su dobro popunjeni i trenutačno stanje je uistinu jako dobro – rekao je Dobroslavi­ć.

Gradonačel­nik Dubrovnika Mato Franković zahvalio je na dobrim vijestima o sufinancri­anju projekata javne i privatne infrastruk­ture te naglasio da je Grad Dubrovnik pripremio 13 projekata za prijavu.

 ?? ?? CILJ je raditi na kvaliteti, istaknula je ministrica Nikolina Brnjac
CILJ je raditi na kvaliteti, istaknula je ministrica Nikolina Brnjac

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia