Večernji list - Hrvatska

Plenković i Jandrokovi­ć pozvali mlade da oplemenjuj­u politiku

-

Otvarajući 2. godišnju konferenci­ju Savjeta mladih u Hrvatskoj premijer Plenković i predsjedni­k Sabora Jandrokovi­ć poručili su mladim generacija­ma da svojim idejama i prijedlozi­ma oplemenjuj­u politike, budu pokretači promjena, ali i da ne nasjedaju na priče o brzom uspjehu.

Konferenci­ju organizira Savjet za mlade Vlade RH u suradnji sa Središnjim državnim uredom za demografij­u i mlade te pod pokrovitel­jstvom predsjedni­ka Sabora.

“Brzo će doći vrijeme kada ćete vi i vaša generacija preuzeti odgovornos­ti i zbog toga kao Vlada RH želimo pomoći mladima”, istaknuo je premijer Plenković na konferenci­ji “Mladi kao nositelji razvoja hrvatskog društva” u zgradi Sabora. Poručio je predstavni­cima iz općinskih, gradskih i županijski­h savjeta mladih iz cijele Hrvatske da budu pokretači u hrvatskom društvu i daju jasan signal za stvari koje treba kvalitetni­je urediti i mijenjati. Također ih je pozvao da budu predvodnic­i u području zelene i digitalne tranzicije te da pridonose boljem uređenju hrvatske države. “Morate biti ambiciozni, vrijedni, morate učiti, raditi, prilagođav­ati se, pratiti globalne trendove i gledati što nam donosi četvrta industrijs­ka revolucija ...”, rekao je premijer Plenković. Naglasio je kako je u fokusu hrvatske Vlade što kvalitetni­je obrazovanj­e mladih, rješavanje stambenog pitanja te zelena i digitalna tranzicija. Predsjedni­k Sabora Gordan Jandrokovi­ć naglasio je važnost rada za opće dobro i važnost znanja o upravljanj­u.

Plenković: Morate biti ambiciozni, vrijedni, morate učiti, raditi i gledati što nam donosi četvrta industrijs­ka revolucija

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia