Večernji list - Hrvatska

Prvo ime turnira je svjetski doprvak, Šveđanin Moregard

-

Od 13. do 19. lipnja u dvorani II Doma sportova održava se WTT Contender Zagreb, najjači stolnotens­iki turnir u 11 godina njegova održavanja. Da je riječ o vrlo jakom turniru dokazuju ponajbolja imena svjetskog stolnog tenisa. U odnosu na prošlogodi­šnji turnir, održan uz mnoga ograničenj­a i s fokusom na domaće igrače, sve je na puno višoj razini, kako organizaci­jski tako i financijsk­i. Ukupni nagradni fond je 75 tisuća dolara, a nastupa više od 200 igrača i igračica iz 41 zemlje.

U muškoj konkurenci­ji najzvučnij­a imena su aktualni svjetski doprvak, Šveđanin Truls Moregard, pobjednik europskog Top 16, Slovenac Darko Jorgič, tinejdžers­ka senzacija, Japanac Tomokazu Harimoto, “tihi ubojica”

Tajvanac Lin Yun-Ju i uvijek neugodni Nijemac Patrick Franziska. Od naših nastupaju Andrej Gaćina, Filip Zeljko, Frane Tomislav Kojić te mlađi Ivor Ban i Borna Petek.

U ženskoj konkurenci­ji listu predvode Japanke Hina Hayata i Mima Ito, koje su osim pojedinačn­o vrlo uspješne i u paru, brončana s OI u Tokiju, Hongkonžan­ka

Doo Hoi Kem, pobjednica europskog Top 16, Njemica Han Ying i Austrijank­a Sofia Polcanova. Za razliku od muške kojoj nedostaje Tomislav Pucar zbog obveza u ruskom prvenstvu, na turniru nastupit će kompletna ženska seniorska reprezenta­cija - Mateja Jeger, Hana Arapović, Ivana Malobabić, Andrea Pavlović i Ida

Jazbec. - rekao je Tin Srbić kojem je ovo bio 25. finale SK u karijeri i 18. medalja.

Prije godinu dana, Ana Đerek bila je zlatna i brončana u Gradskom vrtu, a jučer se ponovno popela na dva postolja. - Ujutro sam rekla da bih bila presretna osvojim li srebro, jer u kolekciji iz Osijeka jedino još nemam tu medalju. I evo - dva srebra. Jučer je bio rođendan mojem treneru Miroslavu Končarević­u, a s obzirom na to da je najbolji trener, zaslužio je takav dar. Dvostruki - istaknula je Ana.

U Zagrebu počeo stolnoteni­ski WTT Contender Zagreb

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia