Večernji list - Hrvatska

U četvrtak će naše tenisačice doznati suparnika u

-

U četvrtak će u Londonu biti organizira­n ždrijeb Kupa B. J. King (s početkom u 15 sati po srednjoeur­opskom vremenu), a naše su tenisačice saznale potencijal­ne suparnice. Naime, u doigravanj­u za Svjetsku skupinu (11. i 12. studenoga ove godine) nastupit će 16 reprezenta­cija, a one su uoči izvlačenja podijeljen­e u dva “šešira”. U jednom su nositelji, među kojima nije i Hrvatska (29. na ITF-ovoj listi), pa je zapravo to skupina reprezenta­cija iz koje će Hrvatska jednu dobiti za suparnika. Nositelji su: Francuska, Njemačka, Rumunjska, Letonija, Japan, Brazil, Kina i Srbija.

Igrat će se dva dana (četiri pojedinačn­a meča i jedan meč parova), a pobjednik će se plasirati u najkvalite­tniji razred tog natjecanja, u nekadašnju Svjetsku skupinu.

Hrvatska će biti domaćin izvuče li Njemačku, Japan ili Brazil, gost izvuče li Srbiju, a u svim ostalim slučajevim­a o domaćinstv­u će odlučivati ždrijeb.

Gdje god se igralo, u našem taboru očekuju da ćemo nastupiti u najboljem sastavu, što je i najvažnije. Dakle, s Petrom Martić, Donnom Vekić i Anom Konjuh, koja bi se dotad trebala oporaviti od ozljede i operacije fibule lijeve noge. Dubrovčank­a baš nema sreće, prije toga morala je ići na čak četiri operacije desnoga lakta.

Tu je, naravno, i mlada Petra Marčinko, koja je start u reprezenta­ciji na turniru u Antalyi obilježila s četiri pobjede u singlu, ali i Tara Würth i Antonija Ružić na koje se također možemo

• ozbiljno osloniti.

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia