Večernji list - Hrvatska

Da se pita Brammertza, cijeli bi naš generalski zbor bio u zatvoru

Predsjedni­k Milanović na 30. obljetnici sisačke Hvidre:

-

– To je isto kao što je Banožić radio. Tako da s nestrpljen­jem čekam što će biti u njegovu slučaju. O ovom ne znam ništa. Neugodno me iznenađuje, ali ne znam o čemu se radi. U slučaju Banožića znam o čemu se radi, pa čekamo da DORH svoj nerad objasni taktiziran­jem. Tako je i sa Slovenskom, gdje je optužnica? DORH samo treba Banožića osloboditi odgovornos­ti. Ne znam što čeka – rekao je predsjedni­k Zoran Milanović u Sisku nakon svečanosti obilježava­nja 30. godišnjice osnutka sisačke Hvidre, odgovaraju­ći na pitanje vezano za uhićenje bivšega gradonačel­nika Petrinje Darinka Dumbovića.

– I što je s Banožićem? Zašto nije ispitan? Nemojte mi prodavati alkemična svojstva istražnog postupka. Idemo raditi, oslobodite čovjeka i ide se delati – dodao je predsjedni­k, koji je u svojoj izjavi komentirao i izjave bivšeg glavnog tužitelja Haaškog suda Sergea Brammertza koji je kazao da Hrvatska traži pravdu samo za svoje ratne žrtve.

– Pa-pa, doviđenja. Dosta je tog maltretira­nja. Bez hrvatske vojske danas ne bi bilo slobodne BiH jer se ne bi Brammertz i njegovi šetali do Banje Luke gdje su hrvatski vojnici ranjavani. To je hrvatski doprinos, a sad bi nas maltretira­li, otimali nam prava i rugali nam se. Treba pokazati gard i vi me pitate za Brammertza? Da je do njega, cijeli bi naš generalski zbor danas bio u zatvoru negdje na Svetoj Heleni – kazao je Milanović.

I što je s Banožićem? Zašto nije ispitan? Nemojte mi prodavati alkemična svojstva istražnog postupka, rekao je Milanović

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia