Večernji list - Hrvatska

Mladi vatreni 21. lipnja znat će suparnika u dodatnim kvalifikac­ijama

-

Hrvatska U-21 reprezenta­cija sjajno je krenula u kvalifikac­ije za Europsko prvenstvo 2023., no pri njihovu kraju kiksala je u važnim susretima.

Natjecanje u skupini završila je na drugome mjestu, s 22 boda, dva manje od vršnjaka iz Norveške. Naime, u posljednje­m kolu skupine A Norveška je na domaćem terenu svladala Azerbajdža­n s 2:1 i preskočila Hrvatsku u poretku. Tako sada mladi vatreni, umjesto izravnog plasmana na europsku smotru, moraju u dodatne kvalifikac­ije.

Izabranici Igora Bišćana igrat će dvije dodatne utakmice u kojima će pokušati izboriti nastup na Europskom prvenstvu, a vjeruju da će to i učiniti.

Naime, sami igrači rekli su da znaju da su dovoljno kvalitetni da izbore to natjecanje.

Na Euro su se izravno plasirale: Rumunjska i Gruzija (domaćini), Belgija, Španjolska, Njemačka, Portugal, Engleska, Nizozemska, Francuska i Italija, a osim tih pobjednika skupina izravno na EP ide i Švicarska kao najbolja od drugoplasi­ranih

Mogući suparnici Hrvatske su Izrael, Slovačka, Island, Irska, Češka, Ukrajina i Danska

reprezenta­cija u skupinama.

Ostalih osam drugoplasi­ranih reprezenta­cija igrat će u dodatnim kvalifikac­ijama.

Ždrijeb će se održati 21. lipnja, a mogući suparnici Hrvatske su Izrael, Slovačka, Island, Irska, Češka, Ukrajina i Danska. Utakmice dodatnihkv­alifikacij­a igrat će se između 19. i 27. rujna.

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia