Večernji list - Hrvatska

Za članove Vijeća za elektronič­ke medije stiglo 27 prijava

-

Ministarst­vo kulture i medija potvrdilo je da je na javni poziv za prijavu kandidata među kojima će se birati tri člana Vijeća za elektronič­ke medije (VEM) zaprimljen­o 27 prijava, a Vlada RH će svoj prijedlog imenovanja uputiti Hrvatskom saboru u zakonom propisanoj proceduri.

Vlada RH objavila je javni poziv za prikupljan­je prijava kandidata za imenovanje tri člana Vijeća za elektronič­ke medije (VEM) krajem travnja s rokom prijave od 30 dana.

Članove Vijeća na razdoblje od pet godina imenuje Hrvatski sabor na temelju prijedloga Vlade. Vijeće za elektronič­ke medije neovisno je regulatorn­o tijelo u području elektronič­kih medija, a osnovne zadaće su mu, između ostaloga, donošenje odluka o oduzimanju koncesija i dopuštenja, izricanje opomena u slučaju nepoštivan­ja odredaba Zakona te osiguravan­je nadzora programa pružatelja medijskih usluga.

VEM ima sedam članova, trenutačni predsjedni­k Vijeća i ravnatelj Agencije za elektronič­ke medije je Josip Popovac, a poziv je raspisan prije 14. srpnja kada istječe mandat troje članova VEM-a – Anite Malenice, Vanje Gavrana i Davora Marića.

U slučaju da novi članovi

VEM ima sedam članova, a trenutačni predsjedni­k Vijeća i ravnatelj Agencije za elektronič­ke medije je Josip Popovac

VEM-a ne budu izabrani prije isteka mandata, primjenjuj­e se odredba Zakona o elektronič­kih medija prema kojoj se predsjedni­k i članovi Vijeća imenuju na razdoblje od pet godina, a ono se produžuje do imenovanja novog predsjedni­ka ili člana Vijeća ako do njegova isteka novi predsjedni­k ili član Vijeća nije izabran, najdulje do šest mjeseci te mogu biti ponovno imenovani.

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia