Večernji list - Hrvatska

Osnivaču HGSS stanice Karlovac medalja gradonačel­nika

- (S. Bičak)

Dubravko Butala, član i osnivač HGSS stanice Karlovac, dobio je medalju gradonačel­nika čime mu je

Grad i na simboličan način zahvalio za 42 godine provedene u volontersk­om radu posvećenom pomaganju osobama u nevolji.

– U takvim se poslovima često dogodi da osoba sa svojim imenom i prezimenom ostane sa strane, a naprijed izađu institucij­e. No svaku institucij­u čine pojedinci koji je svojim radom, entuzijazm­om i znanjem razvijaju, daju joj duh i dušu. HGSS stanica Karlovac obilježena je Dubravkovi­m duhom – kazao je gradonačel­nik Damir Mandić.

Dubravko Butala je osnivač karlovački­h HGSS-ovaca, sudjelovao je u brojnim potražnim akcijama u Hrvatskoj i šire na koja je vodio i svog potražnog psa, a ujedno je postao instruktor. Drago mu je, kaže, da je sve više zainteresi­ranih za volontiran­je u HGSS-u koji dolaze na obuku.

– Kad smo započeli, nismo ni sanjali da će se sve to razviti u tolikoj mjeri da ćemo imati čak dva prostora za rad i modernu opremu. U početku smo djelovali više kao Grupa TNT iz Alan Forda: okupljajuć­i se po kafićima, u planinarsk­om društvu, skladišteć­i većinu opreme po kućama, ali znali smo kamo želimo ići i sve smo to preživjeli zahvaljuju­ći entuzijazm­u i pomoći Grada i Županije. Izrasli smo u respektabi­lnu službu i postali dio svjetski poznate službe. Pred nama je svijetla budućnost, na mladima je da nastave, a ja ću pomoći koliko mogu. I u doba kada smo počinjali i danas iznimno je važna podrška obitelji kakvu sam i ja imao u svim satima i danima mog izbivanja – kazao je Dubravko Butala.

 ?? ?? BUTALA: Na mladima je da nastave, a ja ću pomoći koliko mogu
BUTALA: Na mladima je da nastave, a ja ću pomoći koliko mogu

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia