Večernji list - Hrvatska

Çavuşoğlu: Erdoğan uskoro dolazi u Zagreb

-

Turski ministar vanjskih poslova Mevlüt Çavuşoğlu u Zagrebu je najavio “skori dolazak” turskog predsjedni­ka Recepa Tayyipa Erdoğana u Hrvatsku, kazavši i to da se nada pozitivnom ishodu pregovora o izbornom zakonu između hrvatske i bošnjačke strane u BiH. Çavuşoğlu i hrvatski ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman stigli su zajedno u Zagreb avionom turskog šefa diplomacij­e nakon sudjelovan­ja na Prespa Forumu na Ohridu.

– Sat i pol puta potrošili smo na razgovor pa smo danas kolegama olakšali situaciju – rekao je Çavuşoğlu na konferenci­ji za medije u Ministarst­vu vanjskih poslova, u zgradi čiju će obnovu od potresa “preuzeti jedna turska tvrtka”. Velik dio razgovora dvojice ministara odnosio se na situaciju u BiH, kamo Çavuşoğlu putuje već u petak, nakon susreta s premijerom Andrejem Plenkoviće­m. – Stav službene Ankare je jasan i već dugo nepromijen­jen, podržavamo stabilnost, mir i ekonomski integritet BiH – rekao je Turčin koji se nedavno u Istanbulu sastao sa srpskim članom Predsjedni­štva Dodikom, potom sa srbijanski­m predsjedni­kom Vučićem u Beogradu, pa s hrvatskim predsjedni­kom Milanoviće­m na Ohridu.

– Mi smo uvijek na distanci što se tiče svih političkih strana u BiH. Prema svima se ponašamo jednako, nismo pristrani – kazao je Çavuşoğlu koji će se u toj zemlji sastati s visokim međunarodn­im predstavni­kom Christiano­m Schmidtom i članovima Predsjedni­štva Šefikom Džaferović­em i Željkom Komšićem, a pritom će posjetiti grob bivšeg predsjedni­ka BiH Alije Izetbegovi­ća. Turski ministar najavio je jačanje dijaloga u sklopu mehanizma trostrukog savjetovan­ja između Zagreba, Sarajeva i Ankare, o čemu će se razgovarat­i i u BiH.

 ?? ?? STAV službene Ankare je jasan i već dugo nepromijen­jen, podržavamo stabilnost, mir i ekonomski integritet BiH, rekao je Çavuşoğlu
STAV službene Ankare je jasan i već dugo nepromijen­jen, podržavamo stabilnost, mir i ekonomski integritet BiH, rekao je Çavuşoğlu

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia