Večernji list - Hrvatska

Šestan: Treba nam podrška s tribina

U varaždinsk­oj Areni ovog vikenda igra se završnica Zlatne lige odbojkaša

-

Završni turnir Zlatne skupine Europske lige odbojkaša igra se ovog se vikenda u varaždinsk­oj Areni. Prvoga dana, u subotu 18. lipnja s početkom u 17 sati, sastaju se Češka i Ukrajina, dok će u 20 sati snage odmjeriti Turska i Hrvatska. U nedjelju 19. lipnja borbe su za plasman. Susret Češke i Ukrajine bit će sraz dva dobro poznata suparnika, koji su kroz svoje skupine B i C projurili bez poraza, obje momčadi s maksimalni­m skorom 6-0. Nešto su uvjerljivi­ji bili Česi, koji su izgubili tek po set od Letonije i Belgije, dok su Estonce oba puta dobili s po 3:0. Ukrajinci su pak igrali s Dancima i pobijedili u oba susreta u pet setova, Španjolce su dobili s 3:2 i 3:1 te Hrvatsku oba puta s po 3:1.

Nama najzanimlj­iviji susret je svakako okršaj Hrvatske i Turske, aktualnih pobjednika Zlatne europske lige iz 2019. i 2021. godine. S Turskom je Hrvatska lani odigrala prijateljs­ku utakmicu i izgubila u pet setova, istim rezultatom kojim smo ih i dobili 2018. godine na Mediterans­kim igrama u borbi za peto mjesto. Hrvatska je nakon lošijeg starta u ovogodišnj­oj Zlatnoj ligi i dva poraza od po 1:3 od Ukrajine nanizala četiri pobjede i nalazi se u pozitivnom nizu.

– Dobro smo se pripremili posljednji­h tjedan dana, u odličnoj smo formi i puni samopouzda­nja krećemo u polufinaln­i meč s Turcima. Igrali smo s njima lani prijateljs­ku trening-utakmicu kod njih u Istanbulu, no to ipak nije pravo mjerilo jer smo i jedni i drugi tada dosta kombiniral­i sa sastavom. U svakom slučaju, znamo njihovu snagu, respektira­mo ih, ali i želimo pobijediti pred našom publikom za koju vjerujem da će nam biti igrač više – rekao je Filip Šestan, primač-pucač Hrvatske.

 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia