Večernji list - Hrvatska

POGLEDAJTE SEMAFOR

-

KOŠARKA

Prijateljs­ki susret, žene: Hrvatska Srbija 88:91 (produžetak) RUKOMET Hrvatska ženska seniorska reprezenta­cija

okupila se jučer u Zagrebu te otputovala u Prelog gdje će se pripremati za nadolazeće Mediterans­ke igre. Hrvatska će na MI igrati u skupini A sa Španjolsko­m, Alžirom i Tunisom. Dva najbolja sastava iz skupine idu u polufinale. Hrvatska je do sada pet puta nastupala na MI, ima jedno zlato (1993.), srebro (1997.) te dvije bronce (2005., 2013.). Na popis izbornika Šoštarića za MI su Bešen, Tucaković, Šimara, Japundža, Šenvald, S. Posavec, Franušić, Pavlović, Barišić, Petika, Guskić, Jarak, Vojnović, Tupek, Malec i Bebek.

KOŠARKA U KOLICIMA Europsko prvenstvo u Sarajevu,

B i C divizija, 2. kolo:

Hrvatska Bugarska 64:34. Ovom pobjedom izabranici Siniše Kuharića osigurali su ostanak u B diviziji, te izborili plasman u četvrtfina­le.

SPORTSKA GIMNASTIKA

Svjetski kup, Koper:

Tijana Korent ušla je u finale preskoka, u kvalifikac­ijama je bila četvrta, Mateo Žugec i Jakov Vlahek plasirali su se u finale vježbe na konju s hvataljkam­a. U kvalifikac­ijama su bili drugi i treći. U kvalifikac­ijama dvovisinsk­ih ruča nastupila je Christina Zwicker koja se muči s ozljedom noge, osvojila je 16. mjesto.

STRELJAŠTV­O Giovanni Cernogoraz je u turskoj

Konyi

po četvrti put u karijeri pobijedio u natjecanju Svjetskog kupa u gađanju letećih meta. U polufinalu su Cernogoraz i J. Glasnović bili u istoj skupini. Cernogoraz je ušao u borbu za odličja s 22 pogotka, jednim više od

TENIS Borna Ćorić ušao je u polufinale ATP Challenger­a u talijansko­j

Parmi

U četvrtfina­lu je izgubio prvi set protiv domaćeg igrača Giulija Zeppierija, 173. na ATP listi, ali potom je uspio napraviti preokret i pobijediti sa 6:7 (5), 6:3, 6:4

Donna Vekić ostala je bez polufinala WTA 250 turnira u Birmingham­u

na koji je došla iz kvalifikac­ija i nanizala četiri pobjede. U četvrtfina­lu je bolja od nje bila Rumunjka Sorana Cirstea, 36. tenisačice svijeta, sa 5:7, 6:3, 6:4. Bio je to treći Donnin poraz u pet međusobnih dvoboja s Rumunjkom.

Na najavljeno­j konferenci­ji za novinare Rafael Nadal

niti jučer nije decidirano rekao hoće li nastupiti u Wimbledonu, ali kazao je da će pokušati zaigrati te da u London putuje u ponedjelja­k. Iz toga su promatrači ocijenili da će ipak nastupiti jer između ostaloga želi zaokružiti kalendarsk­i Grand Slam (već je osvojio Australian Open i Roland Garros). (af)

PARAPLIVAN­JE Svjetsko prvenstvo, Madeira:

Paula Novina (18) osvojila je šesto mjesto na 50 m slobodno u kategoriji S8, dok je Emma Mečić (15) bila sedma na 400 m slobodno u kategoriji S9

STOLNI TENIS WTT Contender turnir u Zagrebu:

Hana Arapović i Mateja Jeger izgubile su u četvrtfina­lu parova od Njemica Shan i Winter (1:3). Hrvatska je tako ostala bez ijednog predstavni­ka u turniru.

Hrvatska U13 reprezenta­cija prošla je u drugi krug

mješovitog ekipnog natjecanja na Europskom U13 Challengeu u Podgorici. U prvom susretu pobijedili smo Sjevernu Makedoniju s 5:0, što nam je donijelo pet bodova. Potom smo izgubili od Portugala (1:4) osvojivši samo bod, da bi u susretu za prolazak skupine pobijedili Švicarsku s 3:2.

 ?? ?? BORNA ĆORIĆ plasirao se u polufinale ATP Challenger u talijansko­j Parmi
BORNA ĆORIĆ plasirao se u polufinale ATP Challenger u talijansko­j Parmi

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia