Večernji list - Hrvatska

Za vikend na Resniku 40 tisuća putnika i 175 zrakoplova

S turističko­m sezonom započela je i sezona požara, a samo jučer vatrogasci su požare gasili na dva naša otoka – Braču i Hvaru

-

Da se turistička sezona u Splitsko-dalmatinsk­oj županiji zahuktala, potvrđuje podatak da se tijekom vikenda u splitskoj Zračnoj luci očekuje 40 tisuća putnika i 175 zrakoplova iz 90 destinacij­a i 24 države svijeta, doznaje se na Resniku. Mate Melvan iz splitske zračne luke za Hinu je rekao kako je to početak lipanjskih udarnih vikenda koji najavljuju odličan srpanj koji bi mogao biti na razini rekordne 2019. ili čak i jači. Od početka godine do danas kroz tu je zračnu luku prošlo 660 tisuća putnika, a lani u istom razdoblju njih 116 tisuća, što je razlika od 550 tisuća putnika.

– U odnosu na 2019. do sada imamo 80 posto prometa, a očekujemo da ćemo godinu završiti u okviru 80 posto. Povezani smo s 24 države i 90 destinacij­a, odnosno s cijelim svijetom – izjavio je Melvan. Ništa manje gužve neće biti niti u splitskoj trajektnoj luci gdje se u četiri dana produženog vikenda očekuje 50 tisuća putnika i 11 tisuća vozila. Jelena Ivulić iz Jadrolinij­e izjavila je da je pritisak na luku već od srijede popodne pa su tako jučer i prekjučer imali dvije izvanredne linije prema otocima. Ujedno je s turističko­m sezonom započela i sezona požara, a samo jučer požar je izbio u Pučišćima na otoku Braču, kao i u naselju Pitve na području Općine Jelsa na otoku Hvaru. Požar na Hvaru gasilo je 30 vatrogasac­a s devet vatrogasni­h vozila, a u pomoć im je priskočio i kanader.

Zbog udarnog lipanjskog vikenda u splitskoj trajektnoj luci uvedene su dvije izvanredne linije prema otocima

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia