Večernji list - Hrvatska

Crna tjestenina s plodovima mora

-

U šalšu od pomidora ubacite 2 kg plodova mora (raznih školjaka, rakova i skuhanih glavonožac­a) pa pirjajte kratko podlijevaj­ući s 1 dl bijelog vina dok se školjke ne otvore. Tada dodajte 1 čašu prošeka i 1 žlicu kapara, posolite i popaprite.Umiješajte u tu šalšu s plodovima mora 1 kg već skuhane i procijeđen­e crne tjestenine i sve dobro zalijte bešamel umakom. Stavite u pećnicu tek da jelo uhvati koricu. Venecijans­ki recept.

Miješana morska salata

Na pari otvorite 2 kg raznih školjaka i izvadite im meso. Očistite 1 kg repova od svježih škampi i kozica pa dodajte ½ kg skuhanih i narezanih krakova od hobotnice. Ubacite 1 na kocke sječenu jabuku i 10 dag polusuhog kozjeg sira također sječenog na kocke, potom 1 žlicu kapara te sok 1 limuna. Posolite, popaprite pa sve dobro promiješaj­te i vežite majonezom. Služite hladno. Moj recept.

Gratiniran­i brancin s povrćem

Očistite 2 brancina Cromaris od po 30 dag pa ih uz leđnu peraju zarežite uzdužno. Izvadite taj dio kralježnic­e i napravite širi džep koji punite s 25 dag obarene mješavine od jednake količine sjeckanog karfiola, sjeckane mrkve i sjeckane brokule. Posolite i popaprite i ribu složite na maslinovim uljem namašćen lim i posteljicu od

1 kg zajedno skuhane blitve i krumpira. Sve gratiniraj­te ribanim parmezanom, a kad se uhvati korica, u svaki džep na brancinima dodajte na vrhu po 1 žlicu bešamela i opet zapecite u pećnici. Služite vruće. Prema receptu majstora kuharstva Viktora Arasa.

Razveseli se Zeus daru pa odmah navali na rakove, školjke, hobotnice i ježeve posute sirom i prelivene maslinovim uljem

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia