Večernji list - Hrvatska

Stameni sidraš iz Rijeke, s 36 godina bit će najstariji, a sa 130 kilograma najteži igrač u našoj vaterpolsk­oj reprezenta­ciji

-

Neki su u njegovim godinama, pa i u mlađoj dobi, odustali od reprezenta­cije, ali ne i Josip Vrlić (36). Stameni sidraš kojega u vaterpolsk­im krugovima zovu Hrid s Kvarnera (taj su mu nadimak dali španjolski novinari kad je 2013. prvi put zaigrao u Barcelonet­i), željan je uspjeha s hrvatskom reprezenta­cijom kojoj se relativno kasno pridružio (od 2018.), a i reprezenta­ciji je potreban igrač njegova kalibra na dva metra. I zato Vrlić, najbolji vaterpolis­t 2020. godine u Večernjako­voj anketi, ostaje jedan od najjačih aduta nacionalno­g sastava. A razgovor s njim tekao je ovako:

Naporna sezona

Kako ste preživjeli ove pripreme reprezenta­cije, jesu li one bile intenzivni­je nego prije?

– Bile su intenzivne, ali kratko su trajale, što nama igračima više odgovara. Sezona je bila naporna i zato svi želimo da utakmice što prije dođu, bez duljih priprema – napominje Vrlić.

Zbog umora ste prepustili prijateljs­ku utakmicu s Talijanima u Trstu, kako se sad osjećate?

– Odigrao sam zbilja mnogo utakmica ove sezone, tako da je pomalo došlo do zamora materijala. No, sad je sve u redu.

Kako procjenjuj­ete mogućnosti ove pomlađene hrvatske reprezenta­cije?

– To ćemo vidjeti na Svjetskom prvenstvu u Mađarskoj. Želimo ići utakmicu po utakmicu i zato nam je najvažnija prva utakmica s Grčkom u utorak. Potom ćemo dočekivati i sljedeće.

Imamo sjajan niz od sedam medalja na svjetskim prvenstvim­a, možemo li i do osme u Mađarskoj?

– Hrvatska vaterpolsk­a reprezenta­cija uvijek puca na sam vrh, pa će tako biti i ovaj put. Vidjet ćemo kako će biti, ali u svakom slučaju bilo bi lijepo nastaviti taj niz.

Što se tiče vaše klupske budućnosti, ostajete li u Radničkome i sljedeće sezone?

– Da, imam ugovor na još godinu dana.

Već ste drugi put u Kragujevcu, očito ste zadovoljni Kragujevča­nima kao i oni vama?

– Da, poznavao sam otprije sredinu i ljude iz kluba, tako da sam se jako lako uklopio u sustav, koji je ionako sličan našem. Zadovoljan sam.

Jesu li u klubu zadovoljni? Bili ste šesti u skupini Lige prvaka, četvrti u Regionalno­j ligi, osvojili Srbijanski kup i igrali u finalu prvenstva?

– U finalu prvenstva bolji je bio Novi Beograd, u gostima smo izgubili prilično lagano, a kod kuće na peterce. Kad je riječ o Radničkome, to je mlad klub željan uspjeha pa je ljestvica što se rezultata tiče postavljen­a jako visoko. Uglavnom smo zadovoljni svime, osim možda nastupom u Ligi prvaka gdje smo trebali biti malo bolji, ali skupina s Bresciom, Barcelonet­om i Novim Beogradom bila je prilično teška.

Ostaje li vaš brat Mislav u Trstu i biste li voljeli ponovno zaigrati zajedno, u istom klubu?

– Brat je u Trstu i ostaje tamo. A što se tiče zajedničko­g igranja, ja sam već na zalasku karijere, ali drago mi je da smo barem tu jednu godinu odigrali skupa, i to u trofejnoj sezoni Mladosti.

Promijenil­i ste puno sredina – Rijeka, Barcelona, Dubrovnik, Brazil, Kragujevac, Zagreb – gdje vam je bilo najljepše?

– Pa, najljepša mi je bila ta avantura u Barceloni. U prvoj rundi tri godine, a potom još dvije.

Ondje sam se uistinu osjećao jako dobro, kao kod kuće. Imam puno prijatelja tamo, čujemo se gotovo svakodnevn­o, a svaki put kad se vidimo bude lijepo druženje.

A s kime ste najbolji?

Najdraže su paprike

– Ima nas šest-sedam u skupini, često se čujemo, a družimo se kad nam to prilike dopuste. S Felipeom Perroneom proveo sam najviše vremena u Barceloni, ali i u Brazilu i kasnije u Jugu, tako da sam s njim najbolji, ali prijatelju­jem i s drugima.

Da se malo našalimo, s 36 godina najstariji ste, a sa 130 kilograma najteži u reprezenta­ciji, što biste radije skinuli: godine ili kilograme?

– Najradije bih preskočio to pitanje (smijeh). Ali sigurno bih radije skinuo koju godinicu i bio mlađi, dok sam se na kilograme naviknuo, ionako kažu da sam unatoč njima prilično plovan. Ne smetaju mi kilogrami, uostalom raspoređen­i su na 198 centimetar­a visine, ali godine su mi počele smetati.

Koje vam je onda omiljeno jelo i tko vam ga najbolje sprema?

– To su punjene paprike, a najbolje ih sprema moja sestra Jelena. Mi smo prilično brojna obitelj, imam dva brata i sestru. I lijepo nam je – zaključio je uvijek vedri

• Vrlić.

Sportski ribolov

Hrvatska reprezenta­cija u sportskom ribolovu za osobe s invalidite­tom ponovno je potvrdila da je najbolja na svijetu. Na 23. svjetskom prvenstvu u lovu ribe udicom na plovak, koje je održano u mađarskom Szegedu, hrvatska reprezenta­cija osoba s invalidite­tom deklasiral­a je protivnike. Hrvatska je uvjerljivo, s 20 bodova i ukupno ulovljenih 115.125 grama ribe u oba dana te dva prva mjesta osvojila naslov prvaka svijeta. Pojedinačn­o, naslov prvaka svijeta ponio je Zlatko

• Poparić.

 ?? ?? FILIP ŠESTAN nije s Hrvatskom uspio izboriti plasman u finale Zlatne lige
FILIP ŠESTAN nije s Hrvatskom uspio izboriti plasman u finale Zlatne lige
 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia