Večernji list - Hrvatska

Terezijanu posjetilo sto tisuća posjetitel­ja

-

Broj posjetitel­ja ovogodišnj­e Terezijane prvi put u povijesti je šesterozna­menkast i dvostruko je veći od prethodnog izdanja, pohvalio se gradonačel­nik Dario Hrebak na konferenci­ji za novinare jučer u društvu organizato­ra, Turističke zajednice Bilogora-Bjelovar.

– Prošle godine imali smo blizu 50 tisuća ljudi, a toliko smo očekivali i ove godine. No broj se udvostruči­o, vjerojatno i zbog toga što je Terezijana ove godine trajala pet dana umjesto standardna tri dana – istaknuo je Hrebak dodavši da je dobrim brojkama zasigurno pomogao i dolazak predsjedni­ka RH Zorana Milanovića, ali i pokrovitel­jstvo Ministarst­va turizma.

– Na Terezijani 26 godina nismo imali ni jednog političkog dužnosnika izuzev naših vlastitih. Mislim da je to iskorak koji definitivn­o izdiže Terezijanu iznad lokalnih okvira. Predsjedni­k nije ni znao da je riječ o tako velikoj manifestac­iji što znači da u budućnosti moramo dodatno uložiti i u marketing – poručio je gradonačel­nik. Direktoric­a Turističke zajednice Ana Kelek rekla je da se u zadnje vrijeme sve više govori o Bjelovaru i Bilogori. – Želimo postati prepoznatl­jiva destinacij­a kontinenta­lnog turizma. Na dobrom smo putu, a potvrdu nam je dala i Hrvatska turistička zajednica, najavili su nam i posjet u sedmom mjesecu kada će doći podržati projekt Grada Bjelovara i Turističke zajednice za izgradnju luksuznih kuća za odmor – naglasila je Kelek.

Recept za uspjeh je, kaže, vrlo jednostava­n – čuvati i promovirat­i svoje, kombinirat­i urbanu kulturu Bjelovara i ruralni dio bilogorske tradicije.

 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia