Večernji list - Hrvatska

Grad traži tko će podizati i spuštati zastave za praznike

-

Grad je raspisao dva milijuna kuna vrijedan natječaj za tvrtku koja će podizati i spuštati zastave na javnim površinama za blagdane, državne praznike i spomendane, a okvirni sporazum s odabranim ponuditelj­em potpisat će se na dvije godine. Kako piše u specifikac­iji natječaja, tvrtka koja

Raspisan je i natječaj za nabavu novih barjaka raznih dimenzija, koje bi naručivali prema stvarnim potrebama

dobije posao morat će paziti da zastave podigne jedan dan prije praznika, blagdana ili spomendana te da ih dan nakon spusti. Kako je riječ o stotinama zastava na više desetaka lokacija, taj će posao, stoji u dokumentac­iji, morati obavljati minimalno dvije osobe. Osim na lokacijama koje su stalni postav, dobitnik natječaja zastave će podizati i spuštati i na ulazima u Zagreb, odnosno prometnica­ma poput Aleje Bologne i Jadranske avenije ili Jankomirsk­om mostu.

Usto je Grad raspisao i dva milijuna kuna “težak” natječaj za nabavu i isporuku novih zastava, također u razdoblju od dvije godine. “Količina zastava naručivat će se sukcesivno, sukladno stvarnim potrebama za vrijeme trajanja ugovora”, piše u dokumentac­iji. U troškovnik­u tako, primjerice, stoji da im je potrebno deset zastava Republike Hrvatske dimenzija 8 x 3 metra, 18 komada istih zastava dimenzija 6 x 1,5 metara, onih s motivom Europske unije, Grada Zagreba, gradova prijatelja Zagreba... I to u raznim veličinama te od materijala poput poliestera i umjetne svile.

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia