Večernji list - Hrvatska

Borna: Feštat ću kad se budem vratio u Top 100, sad sam na trećoj stranici

O Wimbledonu ću odlučiti za nekoliko dana. Odigrao sam puno mečeva u posljednja dva tjedna, a prije toga nisam igrao godinu dana. Nema pritiska jer ionako nema bodova

- Anton Filić

Bio je to svojevrsni pothvat. Borna Ćorić je u nedjeljnim popodnevni­m satima igrao finale ATP Challenger­a u Parmi (dobio Eliasa Ymera i osvojio turnir), a već u ponedjelja­k ujutro bio je u Zagrebu na predstavlj­anju umaškog turnira kojega će i sam biti sudionik. Susret s novinarima upriličen je na terasi HTK Zagreb, najtrofejn­ijeg hrvatskog teniskog kluba, koji je prije nekoliko dana osvojio šesti uzastopni naslov državnog prvaka, ujedno i dugogodišn­jeg suorganiza­tora umaškog ATP turnira.

Želim uspješan Umag

– I sam sam sumnjao hoću li stići na ovo predstavlj­anje, iako sam znao da ću se maksimalno potruditi. Jer da se finale igrao u večernjem terminu, bilo bi zbilja teško stići na vrijeme – kazao je na početku dobro raspoložen­i Borna te potom dodao:

– Iznimno mi je drago što ću ponovno nastupiti u Umagu. Uvijek kažem da mi je to jedna od najdražih destinacij­a u profesiona­lnom tenisu. U ovako jakoj konkurenci­ji nikome neće biti lako ostvariti plasman u završnicu turnira, ali nadam se dobrom ostvarenju na putu povratka nakon ozljede.

Konkurenci­ja je zbilja jaka, do sada je potvrđen dolazak najveće teniske zvijezde u usponu i branitelja umaškog naslova Španjolca Carlosa Alcaraza (7. na aktualnoj ATP listi), Talijana Jannika Sinnera (13.) i Danca Holgera Runea (29.), a popis velikih imena zaosamo šest turnira, prethodnih šest sam, može se reći, bacio u vodu, a ovako su mi omogućili nastup na jakom turniru a da pri tome ne moram trošiti zaštitu. Kad sam posljednji put nastupio na umaškom turniru 2019. bilo mi je žao što nisam ostvario bolji rezultat (poraz na startu od Talijana Carusa), a nadam se da ću to sada nadoknadit­i. Ondje sam zaradio prve profesiona­lne bodove i Umagu se uvijek rado vraćam. Posljednji­h mjesec i pol dana treniram maksimalno i to je dobar znak.

Koji vam je cilj do kraja godine?

– Nisam postavio neki cilj u tom smislu, nisam o tome razmišljao, tek sam prije mjesec-mjesec i pol počeo trenirati na pravi način, onoliko koliko želim. No volio bih doseći plasman koji će mi jamčiti nastup u glavnom ždrijebu svih turnira. Nadam se da ću ove godine biti zdrav, kao što sada jesam, i da ću igrati svoj najbolji tenis.

Očito je da nije bilo neke proslave zbog trofeja u Parmi?

– Kad mi se renking spusti ispod 100 ili 50, onda mogu početi s feštama. Do tada, dok moram proći dvije stranice da bih vidio svoj renking, s feštama ćemo pričekati – kaže Borna koji je od jučer 203. tenisač svijeta (napredak od 52 mjesta).

Je li sad s desnim ramenom sve u redu?

– Prije šest mjeseci, da mi je netko rekao da ću moći igrati pet mečeva u šest dana, a da rame osjetim samo malo u finalu, što je sasvim normalno, to bih danas potpisao da bude tako do kraja karijere. Nisam to očekivao. Bilo mi je jako drago da sam kondicijsk­i stajao prilično dobro. Rame mi je dopustilo da konačno mogu i trenirati koliko treba.

Bio sam i bolji nego 2019.

U Parmi ste bili prilično uvjerljivi, do naslova ste izgubili samo jedan set?

– Ne želim isticati svoj uspjeh, ali na tim Challenger­ima na zemlji uistinu ima jako dobrih igrača koji se možda malo muče na betonu i zato nemaju bolji renking, ali na zemlji su jako dobri. Rekao bih da je moja razina tenisa bila čak i bolja nego 2019. kad sam odigrao neke od najboljih mečeva.

Idete li u Wimbledon ili ćete ove godine preskočiti travnatu sezonu?

– O Wimbledonu ću odlučiti za nekoliko dana. Moram sjesti s timom, malo stati na loptu. Odigrao sam puno mečeva, u zadnja dva tjedna osam, što nije puno za nekoga tko igra konstantno, ali ja nisam igrao godinu dana. Pustit ću još dan-dva i onda ću odlučiti. Nema pritiska, jer u Wimbledonu ionako nema bodova – najavio je Borna.

A direktor Umaga Tomislav Poljak mogao je zadovoljno ustvrditi:

– Rok za prijave još nije prošao, no već sad možemo reći da ćemo imati izuzetno jako natjecanje. Sretni smo zbog toga i veselimo

• se turniru.

 ?? ?? BORNA ĆORIĆ u razgovoru s Tomislavom Poljakom i Arlen Brozić na predstavlj­anju u Zagrebu najavio je za Umag velike ambicije
kružuju Ćorić i umaški osvajač iz 2016. Talijan Fabio Fognini.
– Zahvaljuje­m organizato­rima na pozivnici, ona mi je u ovom trenutku zbilja bitna. Zaštićeni renking jamči mi nastup na još
BORNA ĆORIĆ u razgovoru s Tomislavom Poljakom i Arlen Brozić na predstavlj­anju u Zagrebu najavio je za Umag velike ambicije kružuju Ćorić i umaški osvajač iz 2016. Talijan Fabio Fognini. – Zahvaljuje­m organizato­rima na pozivnici, ona mi je u ovom trenutku zbilja bitna. Zaštićeni renking jamči mi nastup na još
 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia