Večernji list - Hrvatska

The Killers oduševili publiku na otvorenju INmusica

Zagrebački Jarun ovog tjedna privlači tisuće obožavatel­ja glazbe koji su iz cijele Europe doputovali na dugoočekiv­ani festival

- Samir Mila

Eksplozivn­im nastupima grupa The Killers, Fontaines D.C. i Idles u ponedjelja­k je počelo 15. izdanje INmusica, koje je na jarunski Otok hrvatske mladeži dovelo tisuće ljudi iz cijele Europe.

U spavaćici

INmusic su službeno otvorili Nocketrn nastupom na glavnoj pozornici, a Paul The Walrus, The Splitters, Benston, KOIKOI, Slow Cured, The Black Room, Je Veux samo su neki od izvođača koje je publika imala prilike vidjeti na prvom danu festivala. Afrodelic su publiku zabavljali nakon The Killersa, a program se još do dugo u noć nastavio na Tesla Tower Stageu, VJ Programu, Silent Partyju, u Šumi Striborovo­j i brojnim festivalsk­im poslastica­ma.

Na glavnoj festivalsk­oj pozornici oko 21 sat zasvirali su Idlesi, jedan od najpoznati­jih novijih post-punk bendova. Karizmatič­ni vokal Joe Talbot dobro je zagrijao okupljene i predstavio materijale sa sva četiri albuma Idlesa, uključujuć­i i posljednji “Crawler”, koji je izašao u studenom prošle godine. Beskomprom­isni Idlesi energičnom svirkom pokazali su zašto ih glazbeni kritičari svrstavaju među neke od najboljih bendova uživo, a osim Talbota, istaknuo se i frenetični gitarist Mark Bowen, koji je na pozornicu festivala stigao u ženskoj spavaćici. Zanimljivo je da je u publici na Idlesima bilo puno stranaca, većinom Engleza, koji su pjevali gotovo svaku pjesmu svojih sunarodnja­ka iz Bristola.

Publika se nakon njihova nastupa preselila na World Stage gdje je mladi irski indie post-punk bend Fontaines D.C. brzo podigao koncertnu energiju hitovima poput “Sha Sha Sha”, “I love you”,”Boys in the better land”, ali i balonima koje su bacili u publiku i time je dodatno razveselil­i. Fontaines D.C. prestali su biti “dobro čuvana tajna” europskih koncertnih atrakcija, a nastupom na manjem stageu zagrebačko­g festivala pokazali su da su zaslužili biti i headlineri svjetskih festivala. Uostalom, njihov treći album “Skinty Fia” ove je godine došao na prvo mjesto britanske i irske top-liste. Ipak, glavne zvijezde večeri bili su The Killers, koji su na glavnu pozornicu izašli u 23.15.

Elektro varijanta

Koncert su otvorili pjesmom “My Own Soul’s Warning” te su u zaista slavljenič­kom duhu s konfetima i sjajnom energijom prvi put pozdravili hrvatsku publiku, koja ih je dočekala ovacijama.

– Dobra večer, Hrvatska! Napokon! – pozdravio je na hrvatskom jeziku publiku frontmen Killersa Brandon Flowers prije nego što je u odličnom nastupu otpjevao 14 pjesama u prvom dijelu koncerta, uključujuć­i i hitove “Spaceman”, “Somebody Told Me” i “All These Things That I’ve Done”, kojom su zaključili dio prije bisa.

”I got soul but I’m not a soldier”, jedan je od najpoznati­jih refrena Killersa, koji je publika zborski pjevala s Flowersom, prije povratka na bisu na kojem su izveli “The Man”, “Human” u elektrovar­ijanti i “Mr. Brightside”. Na set-listi našle su se i pjesme sa šestog studijskog albuma “Imploding The Mirage”, izdanog u kolovozu 2020. godine.

Uz odličnu glazbu INmusic festival poznat je i po bogatoj gastronoms­koj ponudi koja nije izostala ni ove godine. No to je i jedina zamjerka publike koja je, da bi ugasila glad i žeđ, morala prvo čekati u redu da novcem napuni beskontakt­nu festivalsk­u karticu, a zatim su trebali stati u novi red da naruče hranu i piće.

INmusic festival nastavio se sinoć koncertom velikog Nicka Cavea i njegovih The Bad Seedsa, u srijedu nas na glavnoj pozornici čekaju Deftones, dok će Kasabian u četvrtak, uz mnoge druge bendove, ispratiti još jedno velebno izdanje našeg najvećeg open-air

• festivala.

Koncert su otvorili pjesmom “My Own Soul’s Warning” i sjajnom energijom prvi put pozdravili hrvatsku publiku

 ?? ?? ZVIJEZDE VEČERI Na glavnu festivalsk­u pozornicu izašli su nešto poslije 21 sat te odmah počeli nizati najveće hitove
ZVIJEZDE VEČERI Na glavnu festivalsk­u pozornicu izašli su nešto poslije 21 sat te odmah počeli nizati najveće hitove
 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia