Večernji list - Hrvatska

Ben Stiller posjetio Ukrajinu i sastao se sa Zelenskim

- (Petra Vuka)

Ben Stiller još je jedan od hollywoods­kih glumaca koji su posjetili ratom pogođenu Ukrajinu. Snimljen je u toj zemlji, točnije u Lavovu, u nedjelju nakon što je posjetio izbjeglice koji su smješteni u Poljskoj. Tijekom tog posjeta družio se s manjom skupinom ljudi.

Inače, Stiller je ambasador dobre volje Visokog povjerenst­va Ujedinjeni­h naroda za izbjeglice (UNHCR), zbog čega se i otišao sastati s izbjeglica­ma u Poljskoj. Anton Gerašenko, savjetnik ukrajinsko­g ministra unutarnjih poslova, objavio je dvije fotografij­e s glumcem na Twitteru. – Hollywoods­ki glumac Ben Stiller, UN-ov veleposlan­ik dobre volje, viđen je u Lavovu. Proveo je neko vrijeme s ukrajinski­m izbjeglica­ma i na poljsko-ukrajinsko­j granici. Hvala ti, prijatelju – napisao je Gerašenko.

Osim toga, i sam Stiller posjetom se pohvalio na svojim društvenim mrežama i opisao susret s obiteljima čiji su životi razoreni ratom i nasiljem u Ukrajini.

– Milijuni su bili prisiljeni napustiti svoje domove, a više od 90 posto izbjeglica su žene i djeca. Ovdje sam da se informiram, da dijelim priče koje govore o učinku rata na ljudske živote i da pomognem još glasnije pozivajući na solidarnos­t – napisao je glumac u jednoj objavi uz fotografij­e. Osim s obiteljima izbjeglica, Stiller se sastao i s predsjedni­kom Volodimiro­m Zelenskim, a fotografij­e je također podijelio s pratitelji­ma. Pritom je poručio da mu je bila čast upoznati Zelenskog, stati uz ljude koji su prisiljeni napustiti svoju zemlju te privući pozornost na cijelu situaciju.

 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia