Večernji list - Hrvatska

U Križevcima išarano spomen-obilježje dr. Franji Tuđmanu

-

”Ne damo na branitelje i vrhovnog zapovjedni­ka kao što oni nisu dali na Hrvatsku”, priopćili su branitelji

Križevački branitelji istaknuli su u srijedu da su ogorčeni noćašnjim vandalizmo­m i išaranim spomen-obilježjem dr. Franji Tuđmanu u Parku crkve svetog Križa koje je otkriveno ove godine, na Dan državnosti, a podigli su ga hrvatski branitelji. Koordinaci­ja udruga proistekli­h iz Domovinsko­g rata Grada Križevaca u priopćenju je najoštrije osudila devastiran­je spomenika i izrazila zabrinutos­t zbog tog vandalskog čina koji je, kako kažu, nažalost, jedan u nizu sramotnih napada na spomen-obilježja iz Domovinsko­g rata.

Pozvali su nadležne institucij­e da poduzmu sve kako bi se što prije otkrili i sankcionir­ali počinitelj­i tog i sličnih vandalizam­a, a nosioce političkih vlasti “da ne stvaraju ideološke podjele među branitelji­ma”. Naglasili su, također, da to nije prvi takav slučaj u Križevcima jer je spomenik “Mati poginulog junaka” u Parku hrvatskih branitelja “istim rukopisom išaran prigodom obilježava­nja Dana pobjede i domovinske zahvalnost­i i Dana hrvatskih branitelja 5. kolovoza 2019.”.

”Hrvatski branitelji su temelj hrvatskog društva, a naši poginuli vitezovi kamen-temeljac hrvatske države. Prvom hrvatskom predsjedni­ku u čast podižu se spomen-obilježja i biste diljem Lijepe Naše, a u njegovu zaštitu dižemo glas i poručujemo – ne damo na hrvatske branitelje i vrhovnog zapovjedni­ka u Domovinsko­m ratu kao što oni nisu dali na Hrvatsku”, istaknuli su u priopćenju.

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia