Večernji list - Hrvatska

Pogledajte semafor

-

Na sljedećim Mediterans­kim igrama u alžirskom Oranu Hrvatsku će predstavlj­ati 55 sportaša i 50 sportašica u 17 sportova. Lijepu Našu predstavlj­at će tri ekipe – odbojkaši i odbojkašic­e te rukometaši­ce – a u pojedinačn­im sportovima najviše predstavni­ka imat će tri borilačka sporta (karate 12, džudo 12, tekvondo (10) i atletika (10).

Prema odluci organizato­ra, u programu nema standardne košarke, ali ima one tri na tri u kojoj će i Hrvatska imati predstavni­ke, i to muške, koje će predvoditi košarkaš prvoligaša Dinama Ivan Nakić-Vojnović, sin legendarno­g cibosa Mihovila Nakića.

– Uvjet za selekcije u ekipnom sportu bio je da sadrže 50 posto sportaša prve kategorije ili pola A selekcije. Rukometaši su se oko toga preračunal­i, a vaterpolsk­i turnir na koncu je otkazan jer se paralelno održava Svjetsko prvenstvo – objasnio je Damir Šegota, šef Hrvatske misije na ovim Igrama.

Nažalost, među atletičark­ama neće biti olimpijske pobjednice iz Rija, kopljašice Sare Kolak, koja je odustala u posljednji čas pa Hrvatska ima jedan adut manje. No imat će ih dovoljno da se ostvari cilj šefa Hrvatske misije, kojem su ovo šeste Mediterans­ke igre, a on je rekao:

– Na Mediterans­kim igrama obično smo osvajali 15 do 25 medalja. Na posljednji­m Igrama u španjolsko­j Tarragoni osvojili smo 18 medalja, što bi se moglo dogoditi i sada.

A najveći hrvatski aduti na ovim Igrama svakako će biti sportaši koji u svojim sportovima predstavlj­aju svjetsku klasu, kao što su gimnastiča­r Tin Srbić, karataška braća Anđelo i Ivan Kvesić, streljačka braća Josip i Anton Glasnović, tekvondaši Matea Jelić, Toni Kanaet i Ivan Šapina, a za medalje će kandidirat­i i džudašice Lara Cvjetko, Ana Viktorija Puljiz, džudaš Marko Kumrić, karatašica Lucija Lesjak, karataš Enes Garibović, strijelci Miran Maričić i Valentina Gustin, jedriličar­ka Jelena Vorobjeva, gimnastiča­rka Ana Đerek, boksačica Nikolina Ćaćić, boksač Damir Plantić, boćari Pero Ćubela, Marino Miličević, Carrolina Bajrić, Ria Vojković i rukometaši­ce.

Prema prvim vijestima iz Orana, u pitanju je organizaci­jska katastrofa, no Šegota se nada da će se stvari nekako ipak dovesti u red, kao što je znao biti slučaj s drugim multisport­skim natjecanji­ma pa čak i onim najvećim

• kao što su Olimpijske igre.

postao je novi trener moldavskog Šerifa, prošlogodi­šnjeg hita Lige prvaka. Putem do svog prvog nastupa u Ligi prvaka izbacili su Zvezdu pa Dinamo. U ovom klubu hrvatski treneri izuzetno su cijenjeni jer Tomas je, nakon Zorana Zekića, Zorana Vulića i Gorana Sablića, već četvrti naš stručnjak koji će sjediti na klupi Šerifa.

dosadašnji nogometaš crnogorsko­g prvaka, Sutjeske iz Nikšića. Bubanja igra na pozicijama srednjeg braniča i zadnjeg veznog igrača, visok je 194 cm i bio je mladi reprezenta­tivac Crne Gore (do 19 i do 21 godine). Za Sutjesku je odigrao 118 utakmica (12 pogodaka, tri asistencij­e) i osvojio je tri naslova prvaka.

osvojili su prvo mjesto na velikom turniru Champions Trophy u Beču, u konkurenci­ji 64 momčadi. U finalu je Istra 1961, koju vodi nekoć igrač, a desetljeći­ma trener u omladinsko­j školi Igor Krajnc, svladala MTK iz Budimpešte golom Marina Baste i osvojila trofej.

Žižić, koji je prošle sezone bio najbolji igrač Maccabija, pristupio je klubu koji je u posljednje dvije godine uzeo naslov prvaka Europe.

počele su pripreme za Europsko kadetsko prvenstvo u kategoriji U17, koje se igra od 16. do 24. srpnja u Češkoj i na kojem naša izabrana vrsta ima visoke ambicije. Izbornik ove potentne generacije djevojaka rođenih 2006. godine, i mlađih, iskusni je stručnjak Miodrag Miki Stojaković, od nove sezone i trener aktualnih prvakinja

Hrvatske, zagrebačke Mladosti. Hrvatska kadetska ženska reprezenta­cija svoje će utakmice na EP-u igrati u Hradec Kralovu, u Prvoj skupini (druga se igra u Prostejovu), a startamo susretom protiv Bugarske 16. srpnja u 16 sati. Potom redom slijede utakmice protiv Srbije, Češke, Njemačke i Nizozemske.

Hrvatska – Kazahstan

u posljednjo­j utakmici skupine prvog kruga Hrvatska je pobijedila Španjolsku s 2:1 nakon raspucavan­ja. U prvom setu bilo je 19:18, u drugom 26:27, a u raspucavan­ju 9:8. Najviše bodova za Hrvatsku osvojili su Lucian Bura (25) i Ivan Dumenčić (13).

Hrvatska –

 ?? ?? Tin Srbić jedan je od četvero hrvatskih olimpijski­h medaljaša na MI a to su još Josip Glasnović, Kanaet, Matea Jelić...
Tin Srbić jedan je od četvero hrvatskih olimpijski­h medaljaša na MI a to su još Josip Glasnović, Kanaet, Matea Jelić...
 ?? ?? LUCIAN BURA – sjajna igra protiv Španjolske na SP-u u Grčkoj
LUCIAN BURA – sjajna igra protiv Španjolske na SP-u u Grčkoj

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia