Večernji list - Hrvatska

Emir Sahiti blizu odlaska u HSV, Hajduku milijun i pol eura?

-

Emir Sahiti blizu je odlaska iz Hajduka. Doduše, očekuje se da će se pojaviti u austrijsko­j bazi bijelih, Bad Waltersdor­fu. On je zbog reprezenta­tivnih obveza dobio pokoji dan odmora više, no čini se da nije previše odmarao. Navodno je posljednja dva dana, a pišu o tome i njemački mediji, proveo u Njemačkoj i dogovarao svoj transfer u HSV prije nego što se, bar privremeno, vrati u momčad Hajduka.

U Hajduku i HSV-u nisu komentiral­i mogućnost ovog transfera, ali je očito sve blizu realizacij­e. Hajduk i HSV imaju dobar odnos ostvaren prilikom posudbe pa potom i otkupa ugovora Marija Vuškovića (tri milijuna eura bila je odšteta). HSV se želi pojačati i ponovno pokušati izboriti ulazak u prvu Bundesligu, a očito je da im se 23-godišnji Sahiti uklapa u te planove, a mogu si ga i priuštiti jer kvalitetni reprezenta­tivac Kosova i ofenzivac nije skup, procijenje­na vrijednost mu je 1,5 milijuna eura, a pregovori s HSV-om blizu su tog iznosa.

Osim HSV-a, za Sahitija je bilo i još uvijek ima zanimanja nekih talijanski­h klubova pa je očito da bi on uskoro mogao napustiti splitsku momčad. Hajduk ima dosta ofenzivnih igrača ode li Sahiti, no u prošlom je prvenstvu igrao jako dobro, okomitiji je i konkretnij­i od većine onih koji ostaju u Hajduku. Upisao je pet pogodaka i dodao još četiri asistencij­e u ukupno 32 nastupa u ligi, još dva pogotka postigao je u kvalifikac­ijama Europske lige i u kupu. U Hajduk se vratio uoči prošle sezone, prije toga bio je na posudbi u Šibeniku i svojim odličnim igrama zaslužio povratak na Poljud. No sad je sve bliže odlasku.

 ?? ?? EMIR SAHITI blizu je odlaska iz Hajduka
EMIR SAHITI blizu je odlaska iz Hajduka

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia