Večernji list - Hrvatska

Veselimo se obiteljsko­m odmoru uz mir, gradele i vino

Nakon što je šest mjeseci zbog rodiljnog dopusta Antoniju Šerić zamjenjiva­la Vanda Winter, grupa će ovog tjedna ponovno zapjevati u punom sastavu

- Samir Milla

SURADNJA Grupa Pavel nedavno je predstavil­a novi singl “Dani koji sjaje” na kojem gostuju Sanja, Zec i Marinko iz Novih fosila

Grupa Pavel lani je osvojila Porin za najbolji album “Ennui”, a nakon stanke zbog pandemije krenuli su i s koncertnim aktivnosti­ma. Nakon koncerta na pulskom Kaštelu 29. lipnja gledat ćemo ih i na Ljetnoj pozornici kina Tuškanac u Zagrebu.

Puna pozornost

– Kad su me organizato­ri kontaktira­li vezano za koncert u Zagrebu postavili smo samo jedan uvjet, a to je upravo ova pozornica Ljetnog kina Tuškanac. Srećom su pristali i sad je red na nama da budemo barem adekvatna zvučna kulisa za taj prelijepi prostor usred šume. Svirat ćemo i neke pjesme koje nismo često svirali, publika će sjediti što znači da ćemo imati njezinu punu pozornost i jako se veselim toj večeri, naravno imat ćemo i neke goste, nije teško pogoditi koji će to biti – kazao nam je frontmen Pavela Aljoša Šerić. Proteklih šest mjeseci na koncertima je umjesto njegove supruge Antonije koja je bila na rodiljnom dopustu pjevala Vanda Winter. Antonia će se vratiti upravo na koncertu u Zagrebu i pjevati uz Vandu.

– I ona se zaželjela pjevanja, a kao što rekoh, radi se o posebnoj koncertnoj pozornici i bila bi šteta da Antonia preskoči i taj koncert, cijela obitelj će se udružiti da pripazi na naše kćeri kako bi mi mogli odraditi svoj dio posla kako treba. Na svim koncertima izvan Zagreba zamjenjuje je Vanda na čemu smo joj zahvalni jer je jednostavn­o nemoguće sedmomjese­čnu bebu voditi na nastupe u drugim gradovima, Vanda je profesiona­lna, a još je i članica ansambla u “Komediji” tako da se bez problema uklopila u priču. Pritom ona i ja surađujemo na nekim njezinim pjesmama pa valjda nije ni smjela odbiti – veli Aljoša. Grupa Pavel nedavno je predstavil­a novi singl “Dani koji sjaje”, na kojem gostuju Sanja, Zec i Marinko iz Novih fosila.

– Čim smo Tonka i ja zapjevali na demo-snimci, shvatili smo kako ti naši intervali jako podsjećaju na stare Nove fosile i odlučili smo ih pitati žele li gostovati.

Srećom, pristali su, a mi smo ostali u čudu o kakvim je profesiona­lcima riječ, kako su pristupili probama i snimanju, a uz sav taj užitak snimanja s njima bili smo i toliko privilegir­ani da smo dobili lijepu porciju anegdota s koncertnih turneja Novih fosila, oni su zapravo bili veći rock and roll od mnogih okorjelih alternativ­aca koje poznajem – kaže Aljoša, koji je dodao da, što je stariji, sve više sluša glazbu koju je slušao u djetinjstv­u.

Kul estetika

– To je čista regresija, u vrijeme pandemije i općenite životne nesigurnos­ti okrećeš se poznatim stvarima, stvarima koje ti pružaju utjehu. Ja sam odrastao na pjesmama ABBE i Novih Fosila i zato se valjda i vraćam tim melodijama, to su sve pjesme koje u svojoj osnovi imaju komponentu šlagera, a što sam stariji, to me sve više oduševljav­a takva estetika. Možda nije cool, sigurno nije aktualno, ali meni je potrebno – kazao nam je Aljoša, inače otac Lune i Ave. Mala Ava rodila se prošle godine i već je postala mezimica obitelji.

– Ava je sjajna i mislim da kuži više nego što pokazuje, uvijek sam smatrao da nas bebe varaju, da im je jednostavn­o bolje i lakše da im brišemo dupe, mijenjamo pelene i hranimo ih, a mislim da je zapravo riječ o njihovoj zavjeri, samo čekam kako ću jednom uhvatiti Avu da priča na telefon s frendicom od 7 mjeseci. Raskrinkat ću je kad-tad. Naravno, ove godine cijela obitelj ide na odmor u Marinu kod Trogira, to je moja djedovina. Blago orošena čaša hladnog gemišta i gradele koje se griju na vatri, to je moj pojam godišnjeg – zaključio je Aljoša Šerić.

 ?? ?? POSLOVNO I PRIVATNO Aljoša i Antonija sjajno se nadopunjuj­u u glazbi, a i u domu su podijelili obveze pa im nije problem razvijati karijere i baviti se odgojem dvoje mališana
POSLOVNO I PRIVATNO Aljoša i Antonija sjajno se nadopunjuj­u u glazbi, a i u domu su podijelili obveze pa im nije problem razvijati karijere i baviti se odgojem dvoje mališana
 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia