Večernji list - Hrvatska

Nije sprinter, no uz nježnu nogu mogao bi biti maratonac

-

Sportski paket opreme R.S., odnosno Renault Sport francuski se proizvođač nije libio ponuditi na crossoveru i to hibridnom. Jasno je da hibridni Captur nije sprinter no uz nježnu nogu na gasu mogao bi biti maratonac. No, krenimo redom. R.S. Line najbogatij­i je paket opreme na Capturu, koji s hibridnim pogonom stoji od 189.900 kuna. R.S. Line paket obuhvaća, među ostalim, dvobojnu karoseriju, vizualne detalje zbog kojih Captur djeluje kao podignuti Clio R.S., automatski dvozonski klima-uređaj, 18” alu naplatke, zatamnjena stražnja stakla, tempomat, pomoć u zadržavanj­u vozne trake, prepoznava­nje prometnih znakova, automatsko kočenje u nuždi s prepoznava­njem pješaka, pomoć pri parkiranju.

Hibridni pogon čine dva elektromot­ora – od 49 i 20 KS – baterija od 1,2 kWh te 1,6-litreni benzinac s 91 KS. Za pokretanje samo na struju zadužen je snažniji elektromot­or, u vožnji je aktivan benzinac, a manji elektromot­or se u igru ubaci po potrebi, prilikom promjene stupnja prijenosa 4-stupanjsko­g automatika. Na centralnom, 9,3-inčnom okomitom multimedij­skom zaslonu vozač može pratiti (i) protok energije. Hibridni Captur ukupno raspolaže sa 143 KS. Nije to eksplozivn­a snaga no ubrzanja su za grad sasvim dostatna, a i izvan gradske vreve poslužio je za ležernu vožnju. Regenerati­vno kočenje pomaže smanjiti potrošnju pa je tijekom testa u prosjeku trošio okruglih pet litara. Prostor u kabini u skladu je sa segmentom – prima pet odraslih putnika, na duže staze pametnije je to svesti na četiri. Klizna stražnja klupa daje mu na praktičnos­ti, prtljažnik prima 340 litara.(sm)

 ?? ?? HIBRIDNI CAPTUR u gradu može do 80% vremena voziti samo na struju, što u konačnici rezultira do 40% nižom potrošnjom
HIBRIDNI CAPTUR u gradu može do 80% vremena voziti samo na struju, što u konačnici rezultira do 40% nižom potrošnjom

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia