Večernji list - Hrvatska

Strupar: Nadam se da će se Petković vratiti u reprezenta­ciju

Vrhunski igrači, a Petković i Drmić to jesu, mogu igrati zajedno; Drmić je prava devetka, a Petko između devetke i desetke – kaže Branko Strupar

- Robert Junaci

Znamo da Ante Čačić nema čarobni štapić kojim bi pokoji put zamahnuo i dobio ono što želi. No Čačiću valja puno toga priznati, uspio je u završnici prošlog prvenstva probuditi momčad kad je već bila ‘frka’ i kad se Dinamo doveo u situaciju da možda i ostane bez naslova prvaka. Smirio je momčad i ulio joj samopouzda­nje, a epilog je osvojeni naslov sa sedam bodova više od drugoplasi­ranog Hajduka koji je Dinamo na kraju i zasluženo pobijedio na kraju prvenstva.

Čačić očito zna s Petkom

No Čačić je napravio još nešto važno. Vratio je Brunu Petkovića i približio ga njegovim nekadašnji­m izdanjima. U prvoj svojoj utakmici Čačić ga nije stavio u igru, a onda ga je počeo vraćati i dobio jako dobrog Petkovića. Čini se da tako i nastavlja na pripremama za novu sezonu. Protiv sjevernoma­kedonske Škendije Petković je bio jako dobar, pa i ponajbolji u redovima plavih, od njih 22 koji su igrali u slovenskoj Lendavi. Petković je igrao u drugom dijelu susreta (u prvom je središnji napadač bio Josip Drmić koji je debitirao pogotkom) i napravio vrlo mnogo dobrih stvari.

Istina, nekoliko je lopti olako izgubio u svojim idejama, ali napravio je mnogo više toga zbog čega mu valja zapljeskat­i. Podijelio je nekoliko sjajnih lopti. Prvo je sjajno asistirao Andriću za 2:0, a onda nakon sjajne minijature na rubu šesnaester­ca opalio i pogodio donji kut, neobranjiv­o za konačnu 3:0 pobjedu.

– Od prvog dana Bruno radi odlično, a to mu se onda i vrati. Međutim ne bih sad izdvajao neke pojedince ni momčad, bila je to tek prva utakmica. Bilo je i tehničkih pogrešaka u prvom dijelu, ali dobro, to je posljedica teških treninga i priprema – rekao je Čačić nakon tog prvog ispita plavih u Sloveniji.

No čini se da Čačić zna s Brunom Petkovićem, dobiva puno više od njega negoli su dobili Krznar i Kopić u prošloj sezoni. S Brunom je znao i Bjelica koji ga je doveo od osrednjih partija po Italiji do čudesnog igrača i reprezenta­tivca koji je i u dresu Hrvatske pokazivao koliko je velik kalibar. No onda se ugasio, kao da mu nogomet više nije bio u glavi, a čini se da se sad vraća.

– Petko je uvijek bio pravi igrač, malo su ga zaustavile ozljede pa je tražio formu i nije postigao puno pogodaka, a nije se lako vratiti u pravu formu. No znate kako je to kod nas, imamo četiri milijuna izbornika i znalaca i odmah se pojave priče da Petković ne valja. Meni se on uvijek sviđao jer je pravi igrač. Petko je važan igrač za Dinamo i nadam se da će se svojim igrama vratiti u reprezenta­ciju jer u njoj i nemamo baš nekakvu ‘komociju’ sa špicama – govori nam Branko Strupar, nekoć i sam središnji napadač.

Dinamo je doveo Josipa Drmića koji je u Rijeci bio drugi najbolji strijelac lige, a jučer je postigao pogodak u svojoj prvoj utakmici za Dinamo. Može li Čačić ipak igrati s obojicom?

– Za mene je Drmić prava devetka, a Petko je između devetke i desetke. Drmić je baš igrač šesnaester­ca koji sve posprema u gol, a Petko zna primiti, zagraditi se, proigrati, ali zna on i zabiti. Kad imaš dva odlična igrača, ne vidim razlog zašto ne bi igrali zajedno – kaže Strupar.

U drugom poluvremen­u protiv Škendije Čačić je zaigrao s nominalna tri napadača; uz Petkovića su bili Jurić i Andrić, no teško je očekivati da će takvo što igrati kad počne sezona.

Dobio i kapetansku traku

– I ja mislim da to neće biti tako, pripreme su i može se probavati, treneri žele dati minutažu svim igračima. Mislim da će Drmić biti središnji napadač, uz njega može biti Petković, no Andrić će teško do veće minutaže iako je i on u prošloj sezoni, kad Petkovića nije bilo ili mu nije išlo, napravio mnogo toga dobroga, dobar je igrač - zaključio je Branko Strupar.

Zasad je teško odgonetnut­i kako će Čačić doista posložiti svoje ofenzivne figure jer stvarno ima veliki izbor kvalitetni­h igrača. Kad je došao Drmić, rekao je da neće momčad slagati po imenima i stavljati nekoga samo zato što se tako zove, ali i da neće izmišljati pozicije – Petković je za njega centarfor. No to je i Drmić. Petko je sad igrao s Andrićem i Jurićem, a možda uskoro vidimo i kombinacij­u Petkovića i Drmića u zajedničko­j akciji. No sigurno je to da se Petković ozbiljno diže, Čačić mu je u tom drugom poluvremen­u dao i kapetansku traku, što je znak povjerenja koji će ujedno Petkoviću podići samopouzda­nje.

Dinamo će u Lendavi odigrati još dvije pripremne utakmice, danas sa slovenskim Naftašem, a 1. srpnja sa Slovanom iz Trnave

 ?? ?? BRUNO PETKOVIĆ odlično je krenuo na Dinamovim pripremama i podsjetio na svoju nekadašnju reprezenta­tivnu formu
BRUNO PETKOVIĆ odlično je krenuo na Dinamovim pripremama i podsjetio na svoju nekadašnju reprezenta­tivnu formu
 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia