Večernji list - Hrvatska

Mane jedan od najplaćeni­jih u svijetu, zarađivat će 20 milijuna €

-

Prije nekoliko dana ostvaren je još jedan u nizu velikih nogometnih

transfera. Naime, Sadio Mane napustio je Liverpool i u transferu vrijednom 32 milijuna eura otišao u Bayern. Senegalski napadač postao je jedan od najplaćeni­jih igrača u Bundesligi, ali i na svijetu. Bild je objavio da je pristao na plaću malo manju od 20 milijuna eura godišnje (19,85), odnosno 1,65 milijuna eura mjesečno. Više od njega u Bayernu zarađuje Robert Lewandowsk­i, i to oko 23 milijuna eura godišnje. No daleko su oni od Kyliana Mbappéa s 90-ak i Lea Messija ili Neymara sa 60-ak milijuna eura godišnje. Sjajan transfer ostvario je i vratar hrvatske U-21 reprezenta­cije i Gorice Dominik Kotarski, koji će karijeru nastaviti u grčkom PAOK-u. Ugovor je i službeno potpisao do ljeta 2026.

– Želio bih zahvaliti predsjedni­ku Črnku, trenerima, igračima i svim ostalim zaposlenic­ima na danoj prilici te ugodnoj i obiteljsko­j atmosferi tijekom cijelog perioda provedenog u klubu. Gorica mi je omogućila napredak u nogometnom smislu i uvijek ću se rado prisjetiti te godine koju sam proveo u klubu. Gorici i sad već bivšim suigračima želim puno sreće u nadolazeći­m sezonama – rekao je Kotarski na oproštaju od kluba.

A potencijal­ni transfer smiješi se i Duji Ćaleta-Caru, koji je na listi želja Seville, tvrdi tako L’Equipe. Marseille se našao u financijsk­im problemima te je odlučio prodavati igrače, a hrvatski stoper već se neko vrijeme povezuje s odlaskom iz kluba.

 ?? ?? SADIO MANE primat će sjajnu plaću u Bayernu
SADIO MANE primat će sjajnu plaću u Bayernu

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia