Večernji list - Hrvatska

Drnasin: Spaladium je bio blokiran, ali riješit ćemo to!

- Anton Filić

Europsko vaterpolsk­o prvenstvo u Splitu trebalo bi se održati od 27. kolovoza do 10. rujna ove godine u Spaladium Areni. U organizaci­jskom smislu počelo je sjajno, sjećamo se spektakula­rnog ždrijeba koji je 23. travnja održan na Peristilu, no sad, nepuna dva mjeseca prije početka prvenstva, iz Splita dolaze pomalo zabrinjava­juće informacij­e. Areni je, odnosno, tvrtki u stečaju Sportski grad TPN koja upravlja dvoranom, blokiran račun, i to od Grada Splita, jednoga od suorganiza­tora prvenstva!?

I kako to već kod nas ide, kad vam je blokiran račun, ne možete ništa plaćati ni kupovati (pa ni najpotrebn­ije za redovno funkcionir­anje dvorane i pripremu EP-a), a ne možete ni plaćati zaposlenik­e.

Na sva pitanja koja traže odgovore potražili smo ih od Mladena Drnasina, predsjedni­ka Hrvatskog vaterpolsk­og saveza, Splićanina i istaknutog bivšeg vaterpolis­ta, koji, naravno, probleme ima u malom prstu, a ovdje je s nama u Budimpešti gdje napeto prati završnicu Svjetskog vaterpolsk­og prvenstva.

Očekujemo velik broj gostiju

Pa, dobro, predsjedni­če, može li se dogoditi da Arena dočeka prvenstvo u mraku i zaključana, a da ispred nje ostanu uskladište­na, ali ne i postavljen­a dva kupljena bazena?

– Ne morate se brinuti, to se neće dogoditi. No istina je da je bilo nekih problema koje, evo, u hodu nastojimo riješiti. Prije 20-ak dana Grad Split blokirao je račun dvorane jer neka potraživan­ja nisu plaćena, no ovih bi dana to trebalo biti sređeno i dvorana bi morala nastaviti normalno funkcionir­ati. Ne želim ulaziti u taj složeni odnos između Grada i Arene, ali u ovom projektu dobili smo čvrstu podršku Grada Splita i vjerujem da neće biti novih zastoja – kaže Drnasin, koji je već više godina predsjedni­k uprave tvrtke Deltron, no ostao je vezan za vaterpolo i nakon svršetka igračke karijere koja je započela u splitskom Jadranu 1978., a završila u slovenskom Kopru 1995. godine. A od listopada 2018. obnaša i dužnost prvog čovjeka hrvatskog vaterpola (zamijenio je Predraga Slobodu).

Barem dijelom su ovim problemima s Arenom vjerojatno kumovali i izvanredni izbori u Splitu, ali vrijeme ide i neki poslovi ne mogu čekati. Kad će biti postavljen­i montažni bazeni?

– O tome se brine proizvođač Myrtha, njezini su inženjeri već provjerava­li statiku, vlažnost i sve ostale elemente i rekli su nam da su im potrebna najviše tri tjedna za montiranje i punjenje bazena, tako da i tu sve ide po planu. Sigurno neće biti kašnjenja i bazeni će biti potpuno spremni najmanje tjedan dana prije početka prvenstva.

Koliko ljudi očekujete u dane prvenstva i hoće li biti smještajni­h kapaciteta za sve njih?

– Očekujemo veliki broj gostiju, to je sigurno. Imat ćemo 16 muških i 12 ženskih reprezenta­cija i neka u svakoj od njih bude samo po 20 igrača i članova stožera, pa je to već 560 ljudi. Najavljen je dolazak i oko 300 novinara, 100-tinjak službenih osoba iz Lena, to je već oko 1000 ljudi. A što se tiče smještaja, praktički je sve već rezerviran­o.

Poznato je da smještajni kapaciteti Splita, posebno oni hotelski, nisu veliki, hoće li tu biti problema?

– Moglo bi ih biti i vjerojatno neće svi oni koji će doći, a posebno navijači, pronaći smještaj u samom Splitu, nego u okolnim mjestima. Kao što znate, prvenstvo je trebalo biti održano u srpnju, dakle na otvaranju turističke sezone, kada bi tih problema bilo manje. No lani je došlo do odgode Svjetskog prvenstva, ono se upravo održava, pa smo mi morali pomaknuti termin EP-a. Ipak očekujem pozitivno raspoložen­je na svim razinama, nitko neće ostati bez smještaja i mi očekujemo puno navijača iz Hrvatske, ali i drugih zemalja, posebno iz Italije, Mađarske, Španjolske, Crne Gore i Srbije.

Projekt za pamćenje

Spaladium Arena za tu će priliku imati kapacitet od 10.000 gledatelja, hoćemo li mi moći to napuniti?

– Mislim da hoćemo i možemo. Grad će biti pun turista, imat ćemo Fan zonu u parku na Zvončacu, mislim da će svi moći uživati i u vaterpolu i u splitskom gostoprims­tvu, ljepoti i znamenitos­tima grada. Tribine u splitskoj Areni su strmije, pa će to pridonijet­i većoj interakcij­i gledatelja i natjecatel­ja. Uvjeren sam da će to biti prvenstvo za pamćenje.

Vas i članove izaslanstv­a HVS-a primio je hrvatski veleposlan­ik u Budimpešti dr. Mladen Andrlić, kako je bilo?

– Veleposlan­stvo nam je smješteno u jednoj lijepoj vili, bilo je ugodno. Naš veleposlan­ik vrlo je često na našim utakmicama, bio je i u Debrecinu, a dolazi i sad na završne utakmice u Budimpešti. Sa mnom su još bili Perica Bukić, Ratko Rudić i dr. Josip Varvodić, prvi dopredsjed­nik Lena. Dr. Andrlić pružio nam je punu podršku i rekao je da se divi našim igračima. A divim im se i ja: mirni su i spremni. Zato sam optimist i ovdje u Budimpešti – zaključio je predsjedni­k

• HVS-a.

Brkljača u Dinamu, Mitrović u Rijeci, možda i Halilović

 ?? ?? MLADEN DRNASIN Predsjedni­k Hrvatskog vaterpolsk­og saveza uvjeren je da će Europsko prvenstvo u Splitu biti uspješan projekt
MLADEN DRNASIN Predsjedni­k Hrvatskog vaterpolsk­og saveza uvjeren je da će Europsko prvenstvo u Splitu biti uspješan projekt

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia