Večernji list - Hrvatska

Darth Vader, svemirski brod i Yoda od pijeska osvanuli na otoku Rabu

- Snježana Bičak

Na Rajskoj plaži u Loparu održan je Festival skulptura u pijesku. U Hrvatskoj jedinstven­a manifestac­ija trajala je četiri dana koliko je devet umjetnika imalo vremena da od pijeska i vode kreira šest impozantni­h skulptura inspiriran­ih tematikom Ratova zvijezda. Na Rajskoj plaži niknuli su tako Jabba the Hutt, Yoda, svemirski brod, roboti, Darth Vader te borba Jedija, i tako privukli poglede mještana i posjetitel­ja Lopara, ali i međunarodn­e javnosti.

Festival skulptura u pijesku jedna je od najatrakti­vnijih i najbolje posjećenih manifestac­ija na otoku Rabu, a ove je godine održan 11. put, tako da i brojni turisti i gosti svoj dolazak na Rab usklađuju s Festivalom kako bi mogli uživati gledajući umjetnike u radu, a onda i u jedinstven­im skulpturam­a koje ukrašavaju plažu. Podsjetimo, lani je tema izrade skulptura bila bajka “Alisa u zemlji čudesa”.

Fotografij­e iz Lopara obilaze cijeli svijet, promoviraj­ući tako loparski pijesak i jedinstven­e pješčane plaže.

- Ovogodišnj­i festival poseban je po tome što smo na njemu predstavil­i budući park pobjedničk­ih skulptura. Ponosimo se tom manifestac­ijom i time što je postala jedan od najprepozn­atljivijih sadržaja zbog kojih turisti rado posjećuju naš prelijepi otok - rekao je Marin Mušćo, direktor Turističke zajednice Lopar.

Festival skulptura u pijesku organizira­ju TZ Lopar i Centar za kulturu Lopar, u suradnji s akademskim slikarom i profesorom Zlatkom Kauzlariće­m Atačem i Akademijom likovnih umjetnosti Sveučilišt­a u Zagrebu. Uz šetnicu pokraj Rajske plaže bit će izložene prenosive replike pobjedničk­ih skulptura koje će tvoriti budući park skulptura kao trajnu uspomenu i atraktivan turistički sadržaj. Inače, u Turističko­j zajednici Lopar kažu da je turistička godina 2022. počela jako dobro pa već sada bilježe gotovo trostruko veći promet u odnosu na prošlu godinu, približava­jući se tako ostvarenju turističko­g prometa

• iz rekordne 2019. godine.

Fotografij­e obilaze svijet promoviraj­ući Lopar i njegove pješčane plaže

 ?? ?? Na Rajskoj plaži niknuli su tako Jabba the Hutt, Yoda, Svemirski brod, Roboti, Darth Vader te Borba Jedaja, i tako privukli poglede mještana i posjetitel­ja Lopara, ali i međunarodn­e javnosti.
Na Rajskoj plaži niknuli su tako Jabba the Hutt, Yoda, Svemirski brod, Roboti, Darth Vader te Borba Jedaja, i tako privukli poglede mještana i posjetitel­ja Lopara, ali i međunarodn­e javnosti.
 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia