Večernji list - Hrvatska

Pogledajte semafor

-

NOGOMET

Francuski stoper Jules Kounde (23) napustio je Sevillu i karijeru će nastaviti u redovima Barcelone, objavio je katalonski klub. Francuski reprezenta­tivac Jules Kounde je potpisao petogodišn­ji ugovor za klub s Nou Campa, a Barcelona je u ugovor ubacila otkupnu klauzulu od čak 840 milijuna eura.

Cibalijin talent Borna Knezović (17) otišao je u talijanski Sassuolo koji ga je registrira­o u statusu amatera, što znači da Cibalia nema pravo čak ni na FIFA-inu naknadu za razvoj igrača koja je do 1. srpnja ove godine iznosila 30.000 eura po godini provedenoj u klubu. Od 1. srpnja ona iznosi 30.000 eura po godini, ali samo za prvoligašk­e klubove, a 10.000 eura za klubove nižih rangova.

RUKOMET

Svjetsko prvenstvo, kadetkinje, skupina

D, 1. kolo: Hrvatska (Žagar 10, Zrlić 9) – Egipat 31:33. Druga utakmice u našoj skupini nije odigrana. Naime, Indija nije uspjela na vrijeme stići u Skoplje tako da je Kazahstan dobio njihov međusobni susret bez borbe 10:0.

BOKS

Luka Plantić (25), osvajač brončane medalje u poluteškoj kategoriji na ovogodišnj­em Europskom prvenstvu u Armeniji, prije godinu dana ostvario je i pobjedu na Olimpijski­m igrama u Tokiju nad Jordancem Al Hindawijem i plasirao se u osminu finala olimpijsko­g turnira. Nedavno se i oženio, a Luka Plantić sada je u intenzivni­m pripremama za profesiona­lni spektakl u ringu na otvorenom u Solinu u četvrtak, 1. rujna 2022. godine u jedinstven­om ambijentu srednjovje­kovne utvrde Gradine. Naš najbolji poluteškaš u profi-meču dogovoreno­m u osam rundi borit će se protiv Južnoafrik­anca Ryna Liebenberg­a (38).

TENIS

Ukrajinka Katerina Baindl zaustavila je Petru Martić u četvrtfina­lnom dvoboju WTA turnira iz Serije 250 u Varšavi – 190. tenisačica svijeta došla je do pobjede u tri seta – 1:6, 6:3, 6:4 te tako prekinula niz Dućanke od sedam uzastopnih pobjeda.

Ženska reprezenta­cija do 16 godina osvojila je četvrto mjesto na kvalifikac­ijskom turniru Summer Cupa u rumunjskoj Bistriti, naše su djevojke u susretu za treće mjesto poražene od Rumunjki s 2:1 Muška reprezenta­cija u istom uzrastu završila je na šestoj poziciji nastup na kvalifikac­ijskom turniru Summer Cupa u talijansko­m Brindisiju nakon što je u dvoboju za pet mjesto izgubila od Grčke s 0:3.

ODBOJKA NA PIJESKU Pojedinačn­o prvenstvo Hrvatske, Nin Open: Novootvore­ni tereni na plaži Ždrijac ugostili su 11 parova u muškoj konkurenci­ji i sedam parova u ženskoj konkurenci­ji, koji su se na ekstremno visokim temperatur­ama i vrućem pijesku borili za nagradni fond od 30.000 kuna. Ženski dio turnira donio je puno izjednačen­ih, zanimljivi­h i neizvjesni­h mečeva, no jedan par je od početka do kraja turnira bio izrazito dominantan. Sara Radanović i Katarina Pilepić pokazale su kvalitetu i izdržljivo­st te bez izgubljeno­g seta osvojile titulu u Ninu. Pohvala mladim Splićankam­a Lei Rašić i Lucijani Terze koje su u nizu dramatični­h mečeva pokazale karakter i na kraju zauzele drugo mjesto. U muškoj konkurenci­ji titulu favorita su opravdali prvi nositelji Jurica Skorin i Hrvoje Zelenika, koji su nakon zlata u Novalji, uzeli trofej i u Ninu. Ovog puta u finalu su savladali iskusne pjeskaše Nikšu Dell’Orca i Ivana Đorđevića.

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia