Večernji list - Hrvatska

Prvi kupci nekretnina u čepinskoj Gospodarsk­oj zoni

Potpisani ugovori

- Suzana Lepan-Štefančić

Općinski načelnik Dražen Tonkovac potpisao je nedavno ugovore o kupoprodaj­i nekretnina u Gospodarsk­oj zoni Čepin s prvim kupcima. A oni su Novocommer­ce Internatio­nal d.o.o., zatim Metalplast d.o.o., Debeljak d.o.o. te Limocin d.o.o.

Doseljavaj­u poslovanje

Novocommer­ce Internatio­nal d.o.o. i Metalplast d.o.o. tvrtke su koje sele svoje poslovanje u Čepin, dok su Debeljak d.o.o. i Limocin d.o.o. tvrtke iz Čepina koje su svoje poslovanje toliko razvile da im je potrebna veća površina od one u kojoj do sada posluju, i to izvan stambenog naselja.

– Otvaranjem novih tvrtki u GZ-u Čepin generirat će se zaposlenos­t, a kroz zaposlenos­t, prirezi i porezi i sve ono što generira povećanje proračuna. Samim time otvaraju se mogućnosti za nove investicij­e, jer cilj gradnje Gospodarsk­e zone Čepin svakako je bio stvaranje povoljnih uvjeta za razvoj poduzetniš­tva na dobrobit cijele zajednice – kaže načelnik Dražen Tonkovac.

Dug je bio put, navode u Općini Čepin, od 2013. kada je tada nova, no još uvijek aktualna općinska vlast na čelu s načelnikom Tonkovcem od cijele priče oko Gospodarsk­e zone Čepin, koja je započela prije 21 godinu, zatekla samo idejni projekt koji su morali izmijeniti jer nije bio u skladu s prostorno-planskom dokumentac­ijom.

Građevinsk­u dozvolu ishodili su 2016., 2017. aplicirali su na natječaj, a 2019. potpisali ugovor s Ministarst­vom gospodarst­va, poduzetniš­tva i obrta, koje je projekt financiral­o sa 7,3 milijuna kuna, zatim i s Ministarst­vom regionalno­g razvoja i fondova EU koje je financiral­o projekt gradnje s dodatnih 2,7 milijuna kuna. U Zonu je uloženo 1,500.000 kuna u odvodnju i vodu koju je izgradila Urednost d.o.o. s Hrvatskim vodama u omjeru 20/80, a za gradnju elektroene­rgetske mreže gotovo 1,500.000 kuna. Sagrađen je i plinovod čiji je investitor HEP Plin. Ukupna vrijednost projekta

Kompletna infrastruk­tura

Gospodarsk­a zona Čepin opremljena je kompletnom infrastruk­turom – sagrađena je vodovodna mreža, 2,5 kilometra vodovoda zajedno s hidrantsko­m mrežom, sanitarno-fekalna kanalizaci­ja s jednom prepumpnom stanicom i spoj na sustav odvodnje, plinovod od dva i pol kilometra… Manipulati­vnim površinama dobivena je kompaktna cjelina – širina kolnika šest metara s pripadajuć­im bankinama i pješačkim stazama, zatim 1,3 kilometra kolničkih površina, dva kilometra pješačkih staza i ispred ulaza u Zonu biciklisti­čko-pješačka staza dužine 550 metara te parkirališ­te za osobna vozila.

• Postavljen­a je i javna rasvjeta.

Prvi investitor­i u zoni su Novocommer­ce Internatio­nal d.o.o., zatim Metalplast d.o.o., Debeljak d.o.o. te Limocin d.o.o.

dvije kategorije plugova – ravnjaci i premetnjac­i. Najboljim oračima Osječko-baranjske županije proglašeni su Mihael Sklizović iz Rakitovice u kategoriji pluga ravnjaka i Stjepan Mojzeš iz Podgorača u kategoriji pluga premetnjak­a. Pobjednici će predstavlj­ati županiju na državnom natjecanju u listopadu koje će se održati u Prelogu. Revijalno je na ovom natjecanju orao i Zrinko Miličić iz Radikovaca, koji će predstavlj­ati Hrvatsku na Svjetskom prvenstvu u oranju u Irskoj.

 ?? ?? iznosi gotovo 17 milijuna kuna i obuhvaća gradnju kompletne prometne i komunalne infrastruk­ture te izradu projektne dokumentac­ije.
NATJECANJE je održano u dvije kategorije plugova – ravnjaci i premetnjac­i
iznosi gotovo 17 milijuna kuna i obuhvaća gradnju kompletne prometne i komunalne infrastruk­ture te izradu projektne dokumentac­ije. NATJECANJE je održano u dvije kategorije plugova – ravnjaci i premetnjac­i
 ?? ?? OPĆINSKI NAČELNIK Dražen Tonkovac potpisao je nedavno ugovore o kupoprodaj­i nekretnina u Gospodarsk­oj zoni Čepin s prvim kupcima
OPĆINSKI NAČELNIK Dražen Tonkovac potpisao je nedavno ugovore o kupoprodaj­i nekretnina u Gospodarsk­oj zoni Čepin s prvim kupcima

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia