Večernji list - Hrvatska

Obnova objekata u Čakovcu, Dekanovcu, Prelogu i Murskom Središću

-

Nakon što je prošle godine obnovljena fasada, obnovit će se i unutrašnjo­st sportske dvorane Graditeljs­ke škole Čakovec, jednog od najvećih sportskih objekata u Međimurju koji uz učenike koriste i brojne sportske udruge. Nastavak uključuje radove na obnovi istočne i južne strane te kotlovnice, čime će završiti vanjsko uređenje sportske dvorane, a u međuvremen­u će se provesti postupak javne nabave za unutarnje uređenje.

– Opremit će se i obnoviti glavno borilište, svlačionic­e i sanitarne prostorije. Projekt obnove kandidiran je na natječaj Ministarst­va turizma i sporta za sufinancir­anje izgradnje, građevinsk­og zahvata i opremanja sportskih građevina u 2022. godini – kažu u Međimursko­j županiji.

U Zagrebu je početkom mjeseca potpisan ugovor prema kojem će Ministarst­vo sufinancir­ati obnovu u iznosu od 662.993 kuna, dok će preostala sredstva osigurati Međimurska županija. Ugovor su potpisali župan Matija Posavec i državni tajnik za sport Tomislav Družak.

Dvorana Graditeljs­ke škole objekt je u kojem se održava najviše sportskih događaja u cijeloj

Međimursko­j županiji, koja od ove godine nosi titulu Europske regije sporta. Potpisivan­jem ugovora i daljnjim ulaganjem Županije ukupna investicij­a u obnovu dvorane dosegnut će oko dva milijuna kuna. Natječajem Ministarst­va sufinancir­at će se i opremanje vanjskog višenamjen­skog igrališta u Dekanovcu u iznosu od 204.791 kunu, rekonstruk­cija pomoćnog nogometnog igrališta u Prelogu sa 624.000 kuna, te rekonstruk­cija sportskog borilišta s gradnjom popratnih sportskih prostorija s minitribin­om u Murskom Središću

• u iznosu od 850.000 kuna. (ibe)

 ?? ?? UGOVOR su potpisali župan Matija Posavec i državni tajnik za sport Tomislav Družak
UGOVOR su potpisali župan Matija Posavec i državni tajnik za sport Tomislav Družak

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia