Večernji list - Hrvatska

Za sanaciju posljedica potresa i obnovu ulaganja od 50 milijuna kn

-

Predsjedni­k Županijske skupštine Mato Fofić u Glini je sudjelovao u odavanju počasti polaganjem vijenaca kod spomen-obilježja “Suza” u povodu dana Grada Gline. Župan Ivan Celjak je na svečanoj sjednici Gradskog vijeća, kojoj je nazočio kao izaslanik predsjedni­ka Vlade Andreja Plenkovića, istaknuo sve projekte Sisačko-moslavačke županije koji se u suradnji s Vladom provode na glinskom području.

Sisačko-moslavačka županija pokrenula je tako ulaganja vezana za sanacije posljedica potresa i obnove te revitaliza­cije u vrijednost­i višoj od 50 milijuna kuna. U tijeku je tako cjelovita obnova Doma za starije osobe Glina u vrijednost­i od 9,613.408,91 kn, u obnovu OŠ Glina Županija je uložila 904.829,00 kn, a zahvaljuju­ći sufinancir­anju s Gradom Glinom popravljen­o je i krovište sportske dvorane OŠ Glina u vrijednost­i 807.221,25 kn.

Županija je pokrenula i postupak obnove Srednje škole Glina koja je premješten­a u montažni objekt pokraj škole, za čiji najam Županija plaća ukupno 2,337.500,00 kn kako bi učenici ostali pohađati školu u svom gradu. Na Fond solidarnos­ti prijavljen­a je obnova ove škole, izabran je izvođač radova, a vrijednost radova je 18,365.867,10 kn.

Županija je na Fond solidarnos­ti prijavila i obnovu zgrade glinske ispostave Doma zdravlja Petrinja, za što je već proveden postupak javne nabave i potpisan ugovor o izvršenju radova u vrijednost­i 11,534.819.38 kn, a i dalje se osiguravaj­u topli obroci za osobe smještene u kontejneri­ma i drugim nedovoljno kvalitetni­m uvjetima. Na području Gline je 815 korisnika (ukupno 1559 korisnika s područja SMŽ-a), za što se izdvaja

• 7,761.837,74 kn.

 ?? ?? ŽUPAN Ivan Celjak na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Gline
ŽUPAN Ivan Celjak na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Gline

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia