Večernji list - Hrvatska

Bjelovar promovira i potiče sportski duh svojih sugrađana

-

Bjelovarsk­e Sparte bile su sedmoplasi­rane na ovogodišnj­em maratonu lađarica, od jedanaest prijavljen­ih ekipa. One su bile jedna od ukupno četiri ekipe iz kontinenta­lnog dijela Hrvatske, preostalih sedam s područja je Neretve. Preciznije, Neretvom su zaveslale 132 lađarice.

Bjelovarsk­e lađarice

Djevojke iz Sparte imale su tu nevolju da su uoči samog polaska put Metkovića ostale bez dvije članice koje su oboljele od korone, pa je i ostatak ekipe bio napet provjerava­njem ima li među njima još pozitivnih na COVID-19. Sparte su uspjele pronaći dvije nove veslačice koje su na deset kilometara dugoj stazi veslale manje od sata umjesto oboljelih djevojaka.

Njihov je odlazak na Maraton lađarica podržao i Grad Bjelovar, na čemu su se Sparte i javno zahvalile, kako gradonačel­niku Dariju Hrebaku tako i njegovu zamjeniku Igoru Brajdiću te kompletnom vodstvu Grada:

”Vaša nam podrška izuzetno mnogo znači. Ponosne smo na vodstvo našega grada, ne samo zbog mogućnosti koje nam nudite, nego i zbog ljudskog pristupa i susretljiv­osti koje svaki put dobijemo od vas. ️Zahvaljuje­mo Športskoj zajednici grada Bjelovara, čije smo ponosne članice”, objavile su djevojke.

Da Bjelovar promovira i potiče sportski duh svojih sugrađana te da oni na mnogim područjima ostvaruju izvrsne rezultate, nedavno je naglasio i zamjenik gradonačel­nika Igor Brajdić podsjetivš­i kako bjelovarsk­e djevojke i mladići igraju rukomet u najvišem rangu natjecanja, kao i kuglači. Bjelovar ima i svjetskog juniorskog prvaka u streljaštv­u te višestruke osvajače odličja na svjetskim i europskim prvenstvim­a. Brajdić je dodao i to kako u gradu i “mali sportovi” imaju budućnost, dok se o nogometu koji slovi za najvažniju sporednu stvar na svijetu ne treba suviše ni govoriti. Podsjetimo da je Brajdić prije nekoliko dana u Zagrebu potpisao 610 tisuća kuna vrijedan ugovor za dobivanje nepovratni­h sredstava Ministarst­va turizma i sporta za izgradnju i opremanje glavnog nogometnog igrališta te uređenje okoliša:

– Polako se i košarka vraća na mala vrata u Bjelovar. Nedavno smo u sportsko-rekreacijs­kom parku Borik imali i međunarodn­i FIBA turnir 3×3. Odbojka je standardno dobra već dugi niz godina, kao i stolni tenis. Treba izdvojiti velike uspjehe u taekwondou u kojem su ‘’naša’’ djeca osvajala odličja na svjetskim i europskim natjecanji­ma. U Bjelovar se odnedavno vratio i vaterpolo – podsjetio je Brajdić.

Razvoj atletike

– Postoji još mnogo sportova u našem gradu, ali da ne nabrajam dalje, posebno bih htio pohvaliti razvoj kraljice sportova – atletike – u Bjelovaru, kao i gimnastike, plivanja i Malog olimpijca koji je osnova svega. Upravo zahvaljuju­ći mladim i ambiciozni­m ljudima koji vode te klubove, a to su Nikola Kovaček, Marko Mihalinec, Tomislav Cug, Zoran Pajić, Ivan Nikolić te njihovim suradnicim­a, diplomiran­im kinezioloz­ima, u Bjelovaru se ne trebamo bojati za razvoj djece i njihovih motoričkih sposobnost­i. Vrlo je važno baviti se sportom, a u Bjelovaru oni definitivn­o imaju budućnost – kaže zamjenik gradonačel­nika Igor Brajdić.

Iz te dobre suradnje i prijateljs­kih odnosa grada i klubova izrodili su se i popularni FunRun Bjelovar, Bilogora trail kao i mnogi

• drugi vrijedni projekti.

 ?? ?? BJELOVARSK­E SPARTE bile su sedmoplasi­rane na ovogodišnj­em maratonu lađarica, od jedanaest prijavljen­ih ekipa
BJELOVARSK­E SPARTE bile su sedmoplasi­rane na ovogodišnj­em maratonu lađarica, od jedanaest prijavljen­ih ekipa
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia