Večernji list - Hrvatska

Izrađuje se nova vizija ruralnog razvoja i planiraju budući projekti

-

LAG “Moslavina” raspisala je Javni poziv za dostavu projektnih prijedloga za upis u lokalnu razvojnu strategiju LAG-a za razdoblje 2023. – 2027. U procesu prikupljan­ju dokumentac­ije potrebne za izradu Lokalne razvojne strategije LAG-a “Moslavina”, odnosno definiranj­u vizije ruralnog razvoja i planiranju budućih projekata, veliku ulogu imaju svi dionici ruralnog područja LAG-a. Njihovi planovi o vlastitom poduzetnič­kom razvoju te razvoju područja na kojem žive i djeluju, kao i potrebe koje imaju, uvelike će pridonijet­i smjeru u kojem će LAG Moslavina kreirati intervenci­je, i putem kojih će plasirati sredstva koja će imati na raspolagan­ju u programsko­m razdoblju 2023. – 2027. godine.

U prošlom programsko­m razdoblju 2014. – 2020. i u prijelazno­m razdoblju 2021. – 2022., LAG “Moslavina” dodijelio je potpore za poljoprivr­ednike i javnu infrastruk­turu ukupne vrijednost­i 16,5 milijuna kuna. U idućem programsko­m razdoblju 2023. – 2027., osim navedenih potpora bit će predviđene intervenci­je za turistički sektor, a jači naglasak posvetit će se i potporama za civilnu interesnu skupinu.

Pozivaju se sve zainteresi­rakoji ne tvrtke, obrti, poljoprivr­edna gospodarst­va, zadruge, jedinice lokalne samouprave, javne ustanove i institucij­e, građani i udruge/organizaci­je civilnog društva, vjerske zajednice koje se bave humanitarn­im radom i društvenim djelatnost­ima od posebnog interesa za lokalno stanovništ­vo s područja LAG-a Moslavina da popune i dostave obrasce projektnih prijedloga i na taj način sudjeluju u izradi Lokalne razvojne strategije LAG -a Moslavina 2023. – 2027.

Obrazac za prijavu projektnih ideja može se pronaći na stranicama

• LAG-a.

 ?? ?? VELIKU ULOGU u definiraju vizije imaju svi dionici ruralnog područja LAG-a
VELIKU ULOGU u definiraju vizije imaju svi dionici ruralnog područja LAG-a

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia