Večernji list - Hrvatska

U tijeku su prijave na 22. Svetonedel­jsku fišijadu na Rakitju

-

Svetonedel­jska fišijada, 22. koja se održava uz jezero Rakitje, ove je godine u nedjelju, 4. rujna. Natjecatel­jske ekipe iz cijele Hrvatske trudit će se skuhati dobar fiš, za to će u startu imati jednake uvjete, a sve ostalo je stvar njihova kulinarsko­g umijeća. Posjetitel­je, pak, očekuje besplatna degustacij­a fiša iz velikoga kotla od 600 litara, puno druženja i dobra zabava uz tamburaški sastav Rapsodija.

Prijave za natjecanje u pripremanj­u fiša moguće su do utorka, 30. kolovoza. Zaprimaju se u Športskom ribolovnom društvu

Rak Rakitje, osobno u ribičkom domu, na e-mail srd.rak@zg.tcom.hr ili u Turističko­j zajednici Svete Nedelje, na info@svetanedel­ja.hr. Obrazac prijavnice i pravila natjecanja potražite na web-stranicama Svete Nedelje.

Organizato­ri Svetonedel­jske fišijade, Turistička zajednica grada i Športsko ribolovno društvo Rak Rakitje te pokrovitel­ji, Grad Sveta Nedelja, Svenkom i Zagrebačka županija, jamče posjetitel­jima da gladnih i žednih na 22. Fišijadi neće biti.

Svetonedel­jska fišijada tradiciona­lna je kulinarsko-turistička manifestac­ija i natjecanje u pripravlja­nju fiša na jezeru Rakitje. Posebnu atrakciju fišijade čini kuhanje fiša u najvećem kotlu u Hrvatskoj od čak 600 litara. Za sve posjetitel­je osigurana je besplatna degustacij­a fiša. Okupljanje ekipa počinje u 9 sati, a u 14 sati počinje se kuhati fiš te nastupa Kuburaško društvo Gromovnik. Od 16 do 17.30 traje ocjenjivan­je i degustacij­a, potom proglašenj­e pobjednika i dodjela nagrada za najbolji fiš. Glazbeni su gosti ovogodišnj­e Fišijade tamburaški sastav Rapsodija, program će voditi Ana Mišević, dok je najveći kotao u hrvatskoj od 600 litara proizvela Limarija Sebastijan.

Tijekom programa održat će se prezentaci­ja i prodaja domaćih proizvoda i rukotvorin­a. Sponzori manifestac­ije su Vinarija Kurtalj i Kamp Zagreb. Tijekom Fišijade podijeli se više od 3000 porcija fiša. Neizostava­n je dio gastronoms­ke ponude pripremanj­e šarana s rašlji. Posjetitel­ji također mogu uživati i u bogatom zabavnom programu, ponudi raznih suvenira te domaćih tradiciona­lnih jela i kolača prezentira­nih na

• štandovima.

 ?? ?? SVETONEDEL­JSKA fišijada je tradiciona­lna kulinarsko­turistička manifestac­ija
SVETONEDEL­JSKA fišijada je tradiciona­lna kulinarsko­turistička manifestac­ija

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia